Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Διαδραστική εμπειρία “Πολυτεχνείο, 41 χρόνια μετά” – by To Skouliki Tom

by To Skouliki Tom


Με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο αποφάσισαν 7 διμοιρίες των ΜΑΤ να γιορτάσουν την επέτειο του Πολυτεχνείου, αφού από το βράδυ της Τετάρτης προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη
της Νομικής Σχολής Αθηνών, έπειτα από πρόσκληση του πρύτανη Θεόδωρου Φορτσάκη.

Στην κατάληψη αντέδρασε αμέσως μερίδα αιμοβόρων φοιτητών που συγκεντρώθηκαν έξω από τη Σχολή και προσπάθησαν με τη βία να διώξουν τους φιλήσυχους αστυνομικούς, προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές στις ασπίδες και τα γκλομπ τους, πράγμα που σημαίνει έξτρα επιβάρυνση για την τσέπη των φορολογουμένων οι οποίοι θα κληθούν για ακόμα μια φορά να πληρώσουν τα σπασμένα.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως επιπλέον διμοιρίες ΜΑΤ και ΥΜΕΤ οι οποίες απέκλεισαν την περιοχή γύρω από τη Νομική, δημιουργώντας ένα κονβόι από κλούβες που θύμισε έντονα την Επανάσταση του 1967, ενώ στη γενική συνέλευση των αστυνομικών δυνάμεων που ακολούθησε αποφασίστηκε η συνέχιση των εορτασμών και τις επόμενες μέρες.


Στις καταλήψεις δεν άργησαν να πάρουν μέρος και διμοιρίες των ΜΑΤ που δραστηριοποιούνταν γύρω και μέσα στην ΑΣΟΕΕ, οι οποίες μάλιστα ανέρτησαν αντιεξουσιαστικό πανό προς τιμήν του πρύτανη Φορτσάκη.

Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης, οι εκδηλώσεις αναμένεται να κορυφωθούν ανήμερα του Πολυτεχνείου με τελετή προς τιμήν του δικτάτορα Γεώργιου Παπαδόπουλου, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει, εκ μέρους της Κυβέρνησης, ο κ. Φορτσάκης.

Εν μεταξύ, τη γιορτή της Αστυνομίας προσπάθησαν να αμαυρώσουν χθες το πρωί μοχθηροί φοιτητές από το χώρο της Αριστεράς οι οποίοι πασαλείβονταν με κέτσαπ στοχοποιώντας τα ηρωικά ΜΑΤ σε μια προβοκάτσια πρωτοφανή για τα δεδομένα της αριστερής τρομοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ. (φωτό δεξιά)

Μάλιστα, τα ανάγωγα θρασίμια δε σταμάτησαν εκεί, αφού δε δίστασαν ακόμα και να αυτοτραυματιστούν πέφτοντας με δύναμη πάνω σε γκλομπ κι ασπίδες των ΜΑΤ με μοναδικό σκοπό να στρέψουν την κοινή γνώμη εναντίον των ανυπεράσπιστων παιδιών του κ. Φορτσάκη που έκαναν απλά τη δουλειά τους. (φωτό αριστερά)

Από τη μεριά της, η ελληνική κυβέρνηση, σε μια προσπάθειά να εκτονώσει κάπως την κατάσταση ενόψει της κρίσιμης Δευτέρας, αποφάσισε να δημιουργήσει στους χώρους της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ ένα θεματικό πάρκο όπου από χθες το βράδυ φιλοξενείται η διαδραστική εμπειρία “Πολυτεχνείο, 41 χρόνια μετά”, η οποία έχει ήδη ενθουσιάσει φοιτητές κι αστυνομικούς.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, όπως αναρτήθηκε σε αντιεξουσιαστικό ιστότοπο:

«Επισκέψου τώρα τους ανανεωμένους χώρους της Νομικής και της ΑΣΟΕΕ και ζήσε από κοντά τη μοναδική εμπειρία “Πολυτεχνείο, 41 χρόνια μετά”.

Το ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό της ελληνικής κυβέρνησης βρίσκεται στη διάθεσή σου για να σε βοηθήσει να ζήσεις όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται τα γεγονότα της νύχτας του Πολυτεχνείου.

Πέρασε ατελείωτες ώρες διασκέδασης μαζί με την παρέα σου δοκιμάζοντας κλωτσιά με μπότα, σπρώξιμο με ασπίδα και χτύπημα στο κεφάλι με γκλομπ από άνδρα των ΜΑΤ.

Πολυτεχνείο, 41 χρόνια μετά! Ο καλύτερος προσομοιωτής της 17ης Νοεμβρίου 1973 που στήθηκε ποτέ! Μην το χάσεις!

(Μία δράση της πρυτανείας ΕΚΠΑ. Χορηγός επικοινωνίας: Όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ.)»

Παραθέτω και το σχετικό trailer με πλάνα από την πρώτη μέρα:

 
Πηγή: www.nostimonimar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου