Πέρασε τελικά, σύμφωνα με πληροφορίες, από το Ελεγκτικό Συνέδριο η μεταβίβαση του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία Lamda, συμφερόντων Λάτση, παρά την απόφαση του Ζ' Κλιμακίου του ανώτατου δημοσιονομικού δικαστηρίου που είχε μπλοκάρει στις αρχές Σεπτεμβρίου τη διαδικασία κρίνοντας ότι παραβιάζονται οι αρχές της διαφάνειας, της ίσης μεταχείρισης και του ανταγωνισμού.

Ο σχετικός διαγωνισμός για την αξιοποίηση της έκτασης - «φιλέτου» του Ελληνικού κρίθηκε νόμιμος από το 6ο τμήμα καθώς το δικαστήριο υπό την προεδρία της Σωτηρίας Ντούνη κατέληξε ότι πληρούνται όλοι οι κανόνες νομιμότητας της διαδικασίας.

Διαφορετική άποψη πάντως είχε διατυπώσει το Ζ' Κλιμάκιο, που πραγματοποίησε τον προέλεγχο του σχεδίου της σύμβασης και της διαδικασίας ανάδειξης πλειοδότη για την πώληση του 100% των μετοχών στην εταιρεία Lamda.

Όπως σημείωνε τότε το δικαστήριο, οι όροι της σύμβασης περιόρισαν τη συμμετοχή στη διαδικασία μόνο σε οικονομικούς φορείς που διαθέτουν νομική προσωπικότητα και σε ενώσεις ή κοινοπραξίες τους.

Με τον τρόπο αυτό σημείωνε το Ελεγκτικό Συνέδριο, απαγόρευσαν και παρεμπόδισαν πλήρως τη συμμετοχή σε οικονομικούς φορείς που δεν διαθέτουν νομική προσωπικότητα, όπως είναι τα φυσικά πρόσωπα κ.λπ., είτε αυτοτελώς, είτε σε ένωση ή κοινοπραξία μεταξύ τους ή ακόμη σε ένωση και με νομικά πρόσωπα.

Πηγή: www.avgi.gr