Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Η συνάντηση των «προθύμων»

Ενώ υπάρχουν σοβαρές νομικές ενστάσεις για τον τρόπο παραχώρησης του Ελληνικού από το ΤΑΙΠΕΔ στη Lamda Development συμφερόντων του ομίλου Λάτση και η μελέτη του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος δείχνει πως η επενδυτική αξία του Ελληνικού είναι υποτιμημένη κατά 222%...

Ενώ όλη η Ευρώπη μιλά για το σκάνδαλο των Luxleaks στο οποίο οι αρχές του Λουξεμβούργου μέσω ελεγκτικών εταιριών έκαναν συμφωνίες με μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο (μεταξύ των οποίων και η EFG του ομίλου Λάτση) προκειμένου να μεταφέρεται στο Δουκάτο η φορολόγηση των κερδών των εταιριών, νόμιμα, απλά... και εντελώς ανήθικα...

Ενώ  στα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και η γνώμη του αμερικανού νομπελίστα Πολ Κρούγκμαν που μιλά ανοιχτά για «ξεπούλημα χωρίς λόγο»...

... κάποιοι μοιράζουν «χάντρες και καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς»

Στην τοπική κοινωνία μας, οι δήμαρχοι των δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Αλίμου και Γλυφάδας δε δείχνουν να «ιδρώνει το αυτί τους» και προχωρούν τους σχεδιασμούς τους νομιμοποιώντας τις προθέσεις του επενδυτή και αλλάζοντας τη «γραμμή» που εδώ και χρόνια είχαν χαράξει οι προηγούμενες διοικήσεις των τριών δήμων για διεκδίκηση ενός πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες πολιτιστικές και αθλητικές χρήσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κ.κ. Κωνσταντάτος, Κονδύλης και Παπανικολάου στις 20 Νοεμβρίου συναντήθηκαν σε παραλιακό μαγαζί όπου και συνομίλησαν μεταξύ άλλων για την «επένδυση» στο Ελληνικό.

Οι τρεις δήμαρχοι έχουν εκφραστεί θετικά στην «αξιοποίηση» του πρ. αεροδρομίου από τον ιδιώτη «επενδυτή» και η μόνη «αντίσταση» που είναι διατεθειμένοι να προβάλλουν είναι κάποια αντισταθμιστικά οφέλη που θα αφορούν θέσεις εργασίας για τους δημότες (βλέπε ρουσφέτια).

Αντίσταση στα σχέδια ξεπουλήματος
 
Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό ξεκινά νέο κύκλο δράσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού.

Μεταξύ άλλων αρχίζει η συλλογή υπογραφών και οι συναντήσεις με τα πολιτικά κόμματα. Στο αίτημα της επιτροπής για συνάντηση μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει θετικά η ΔΗΜΑΡ (27 Νοεμβρίου) και το ΚΚΕ (8 Δεκεμβρίου).

Επιπλέον δυο πορείες είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες μέρες με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης του ΤΑΙΠΕΔ με τη Lamda Development για την παραχώρηση του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου