Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Πορεία για το Πολυτεχνείο με ξύλο, χημικά και τραυματίες

Ήταν μια απο τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων χρόνων-«Εύσημα» Κικίλια στους αστυνομικούς για επίδειξη πυγμής και την απρόκλητη επίθεση
σε βάρος των διαδηλωτών-Καταγγελία γερμανού φοιτητή για ξυλοδαρμό στα Εξάρχεια «απογυμνώνει» την κυβενητική προπαγάνδα

Ολοκληρώθηκε η πορεία για την 41-η επέτειο του Πολυτεχνείου, στην οποία πήραν μέρος- μόνον στην πρωτεύουσα-, πάνω από 30.000 άτομα, τα οποία διδήλωσαν ειρηνικά, παρά τις απρόκλητες επιθέσεις των ΜΑΤ.

Επιθέσεις των ΜΑΤ έγιναν τόσο στο κέντρο της  Αθήνας όσο και σε άλλες πόλεις, όπως η Πάτρα και η  Θεσσαλονίκη, γεγονός που καταδεικνύει ότι υπήρξε συντονισμένο σχέδιο των αρχών ασφαλείας, με σκοπό την επίδειξη πυγμής και την επιβολή στην πράξη του  δόγματος «νόμος και τάξη».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις η πορεία για το Πολυτεχνείο στην Αθήνα ήταν από τις μεγαλύτερες πορείες των τελευταίων ετών, παρά την αστυνομοκρατία, στην οποία οι πολίτες προσήλθαν μαζικά και αυθόρμητα και διαδήλωσαν την αντίθεσή τους στην ασκούμενη πολτική.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Β. Κικίλιας μετέβη αργά το βράδι της  Δευτέρας στη ΓΑΔΑ, όπου συνεχάρη τους αστυνομικούς, παρά τους ξυλοδαρμούς πολιτών, τις αυθαίρετες προσαγωγές και τις αναίτιες επιθέσεις σε βάρος διαδηλωτών, για τη στάση τους στη διάρκεια της διαδήλωσης. Κι αυτό παρά τα ντοκουμέντα -φωτογραφίες και βίντεο-, που καταγράφουν τις περιπτώσεις της αστυνομικής βίας.

Τι θα είχε να πεί -για παράδειγμα- στο Γερμανό φοιτητή erasmus  που ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς στα Εξάρχεια, την ώρα που στεκόταν μόνος και με τα χέρια ψηλά, προκειμένου να είναι ξεκάθαρο ότι είναι άοπλος;

«Με έδειρε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ. Στεκόμουν στο δρόμο, κοντά στη διαδήλωση. Δεν είχα όπλα, το πρόσωπό μου ήταν ακάλυπτο, απλά στεκόμουν μόνος σε μια γώνια, έχοντας σηκωμένα τα χέρια μου για να φαίνεται ότι είμαι άοπλος. Με έριξαν στο έδαφος βαρώντας με τα γκλομπ. Δεν είχα κάνει τίποτα, δεν είχα πει τίποτα. Ενώ ήμουν πεσμένος στο έδαφος, ουρλιάζοντας, ακόμα περισσότεροι αστυνομικοί ερχόντουσαν να με βαρέσουν. Αυτήν την στιγμή κρύβομαι στο σπίτι κάποιων πολύ ευγενικών Ελλήνων. Τι χώρα είναι αυτή που πρέπει να φοβάσαι την αστυνομία;;;», έγραψε στο facebook.

Πηγή: www.hitandrun.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου