Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Η διοίκηση Κωνσταντάτου βάζει «ενοίκιο» στις αίθουσες του ΚΑΠΗ

Με απόφαση του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, σχετικά με τη χρήση των αιθουσών ΚΑΠΗ του δήμου απο τις δημοτικές παρατάξεις, κόμματα, φορείς, συλλόγους και ομάδες σε ώρες που δεν είναι σε λειτουργία οι υπηρεσίες καθιερώνεται πλέον, αντίτιμο.

«Έχουν διαπιστωθεί φθορές και η καθαριότητα είναι μηδενική, μετά την λήξη των εκδηλώσεων από τους ενδιαφερόμενους, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα καθώς και ο δήμος για την αποκατάσταση των φθορών», σημειώνει η διοίκηση προσπαθώντας να δικαιολογήσει την απόφασή της.


Έτσι, αποφασίσθηκε:

«1. Ολες οι δημοτικές παρατάξεις που χρησιμοποιούν τον χώρο πρέπει να φροντίζουν τον χώρο , δηλ, την καθαριότητα και την ασφάλεια του κτιρίου.
2. Κόμματα, σύλλογοι, φορείς και ομάδες να καταβάλλουν αντίτιμο της τάξης των 50 ευρώ προκειμένου να καλύπτονται τα έξοδα χρήσης τους χώρου (καθαριότητα, χρήση κλιματισμού, ψήξη, θέρμανση κ.λ.π).
3.Σε περιπτώσεις που τον χώρο χρησιμοποιούν ανθρωπιστικά ή άλλα παρεμφερή σωματεία να ακολουθείται οτι και στις δημοτικές παρατάξεις».
Καταψήφισε η Δημοτική Συνεργασία

Την πλήρη αντίθεσή της στην επιβολή αντιτίμου εξέφρασε η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης.

 «Εμείς πιστεύουμε και αυτό κάναμε, ότι οι δημόσιοι χώροι είναι ελεύθεροι προς χρήση για όλους τους κατοίκους δωρεάν, όταν η χρήση τους φυσικά δεν αποσκοπεί σε προσωπικό κέρδος», σημείωσε η δημοτική σύμβουλος Τότα Κωνσταντινίδου.


Και συμπλήρωσε «κατανοούμε φυσικά το φόρτο εργασίας που δέχονται κάποιοι υπάλληλοι, το είχαμε και εμείς υπ’ όψη μας, αλλά αρνούμαστε να ψηφίσουμε την ανταποδοτική χρήση των ΚΑΠΗ από φορείς και κατοίκους».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου