Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Συνέχεια για τη μαύρη δήθεν εθελοντική εργασία στα ΚΔΑΠ Γλυφάδας

Η δημοτική αρχή Γλυφάδας και ο Δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου εξωθούν έμμεσα με τη δήθεν εθελοντική εργασία σε «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία.

Αυτό κατήγγειλαν και ο πρώην δήμαρχος Γλυφάδας και νυν επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Κόκκορης και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανατροπή στη Γλυφάδα - Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» Τάσος Ταστάνης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

«Δεν μπορώ να κατανοήσω ότι σήμερα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία και στην ανεργία των ανθρώπων να γίνεται στην ουσία μία έμμεση εκμετάλλευση της προσφοράς ανθρώπων με ένα όνειρο πιθανής επαγγελματικής αποκατάστασης. Είναι απαράδεκτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόκκορης.
 
Από τη δική τους μεριά, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλαν τόσο στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στη συνεδρίαση του ΚΑΠΠΑ την απαράδεκτη αυτή στάση του Δημάρχου να προωθεί και να ενθαρρύνει την υλοποίηση παράνομων «δήθεν εθελοντικών» πρακτικών.
 
Απαίτησαν μάλιστα την άμεση διεκδίκηση μαζί με τους εργαζόμενους των αναγκαίων προσλήψεων για την κανονική λειτουργία των κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου.

«Ενημερώνουμε τους συμπολίτες μας ότι η δημοτική αρχή της πόλης μας, επιδιώκει να καθιερώσει νέα μνημονιακά ήθη και έθιμα, την ώρα που οι υπηρεσίες και οι κοινωνικές δομές του δήμου καταρρέουν υπό το βάρος των περικοπών και των τεράστιων κενών» τονίζει σε ανακοίνωσή της η παράταξη του Τάσου Ταστάνη.

Και  καταγγέλλει , «αντί ο κ. Δήμαρχος να απαιτήσει μαζί με τους εργαζόμενους από τη μνημονιακή συγκυβέρνηση να αρθεί η απαγόρευση των προσλήψεων, προωθεί τη «μαύρη» εργασία μέσω του «δήθεν εθελοντισμού». Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να καλύψει τα μεγάλα κενά που αφήνει η συνέχιση της υλοποίησης των μνημονιακών δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς τους δανειστές, τις οποίες ο άλλωστε και ο ίδιος ακολουθεί κατά γράμμα».

Ανάλογη καταγγελία κατά του Δήμου Γλυφάδας εξέδωσε και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων ΚΔΑΠ αναφέροντας σχετικά:

«Με μεγάλη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την πρόθεση του Δήμου Γλυφάδας για πρόσληψη εθελοντικού προσωπικού στο Κ.Δ.Α.Π. του Δήμου. Το σκηνικό που διαμορφώνεται στο Δήμο Γλυφάδας ξεπερνά κάθε φαντασία. Πλέον στο προσωπικό πολλών ταχυτήτων στις κοινωνικές δομές θα προστεθεί κι άλλη μια: η «νεκρή» ταχύτητα. Αυτή του απλήρωτου προσωπικού που θα δουλεύει χωρίς κανένα αντάλλαγμα. Η μέχρι στιγμής μετατροπή της εργασίας σε απασχόληση, οργανώνεται να μετατραπεί σε χόμπι».

Την χρακτηρίζει δε  «παγκόσμια πατέντα που πλέον έχει πολλούς υποστηρικτές και μέσα στην κυβέρνηση». Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. δηλώνει απερίφραστα ότι θα εναντιωθεί με κάθε τρόπο σε τέτοιου είδους μεθοδεύσεις και καλεί το Δήμο Γλυφάδας να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων παλεύοντας μαζί μας για:
– Δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων για όλους τους πολίτες.
– Επαρκή χρηματοδότηση όλων των δόμων για τη σωστή λειτουργία τους.
– Μόνιμες θέσεις εργασίας με αξιοκρατικές διαδικασίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου