Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Μαζική και δυναμική η Πορεία για το Πολυτεχνείο

Μαζική και δυναμική ήταν πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Με τη φοιτητική κοινότητα σε ένταση μετά τα φαινόμενα αυταρχισμού που παρατηρήθηκαν στο ΕΚΠΑ, πραγματοποιήθηκε η φετινή πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Λίγο μετά τις 13:00 και οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για την πορεία. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, περισσότεροι από 50.000 άνθρωποι διαδήλωσαν ειρηνικά παρά τις προκλήσεις που δέχτηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις που δημιούργησαν ασφυκτικό κλοιό.

Μικρής έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν στο ύψος του Αιγινήτειου όταν διαδηλωτές δέχτηκαν απρόκλητη επίθεση από τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση κρότου λάμψης και χημικών. Για λίγη ώρα δημιουργήθηκε αναστάτωση ενώ η πορεία «έσπασε» σε δυο κομμάτια.

Γρήγορα τα επεισόδια έλαβαν τέλος και η πορεία συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε κανονικά χωρίς προβλήματα. Μερίδα διαδηλωτών έβαλε φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, στο ύψος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Ένταση σημειώθηκε και λίγο αργότερα στα Εξάρχεια, αφού είχε ολοκληρωθεί η πορεία.

Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας άνοιξαν μετά τις 20.30, ενώ σταδιακά άνοιξαν οι σταθμοί του μετρό, κατά τη διάρκεια της πορείας για το Πολυτεχνείο, έγιναν συνολικά 57 προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου