"Έκπληξη, θλίψη, προβληματισμό" εκφράζουν κυβερνητικά στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ. και πρώην του ΛΑΟΣ για τις αποκαλύψεις, σχετικά με τις δυο offshore, που φέρεται να έχει ο Γ. Καρατζαφέρης, οι οποίες, σύμφωνα με την έρευνα της Δικαιοσύνης, αφορούν εξοπλιστικά προγράμματα, όπως αυτά για τα ελικόπτερα Super Puma και τα αεροσκάφη Mirage 2000-5.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Δικαιοσύνης η εταιρεία Kestrel (αντιπρόσωπος γαλλικών εταιρειών, όπως η MBDA, η Eurocopter κ.λπ., αλλά και της κατασκευάστριας εταιρείας των πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-415 Canadair) φέρεται να έστειλε σε δύο διαφορετικές περιόδους προς υπεράκτιες εταιρείες, που ανήκουν στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ.

«Είναι ένα θέμα που με προβλημάτισε πάρα πολύ και εύχομαι να μην είναι αλήθεια. Αν είναι αλήθεια, πρέπει να επιβληθούν τα νόμιμα και να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ ανάλογη δήλωση έκανε και ο Θάνος Πλεύρης.

Όμως, η έκπληξη των βουλευτών... εκπλήσσει, καθώς το ενδιαφέρον του ΛΑΟΣ για τα εξοπλιστικά ήταν έντονο και διαχρονικό, όπως φαίνεται από το γεγονός ότι οι βουλευτές του κατέθεσαν τουλάχιστον 23 σχετικές ερωτήσεις, με υπογράφοντες, μάλιστα, σε πολλές απ' αυτές τους κ. Γεωργιάδη, Πλεύρη και Κοραντή, ενώ -σε λιγότερες- δεν λείπει και η υπογραφή του κ. Βορίδη.

Ιστορική άλλωστε έχει μείνει η ανταλλαγή υπονοούμενων μεταξύ των κ. Καρατζαφέρη και Μεϊμαράκη, στην ολομέλεια της Βουλής, καθώς και το επεισόδιο με βαρείς χαρακτηρισμούς μεταξύ του προέδρου της Βουλής και του βουλευτή τότε του ΛΑΟΣ και πρώην διοικητή της ΕΥΠ Ι. Κοραντή στους διαδρόμους της Βουλής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν ερωτήσεις του ΛΑΟΣ για γαλλικής προελεύσεως οπλικά συστήματα, όπως τα ελικόπτερα Super Puma και τα αεροσκάφη Mirage 2000-5. Στην ερώτηση για τα ελικόπτερα στις 14.9.2010 με αριθμό 2779, οι κ. Γεωργιάδης και Πλεύρης ασκούν κριτική στη σύμβαση, ενώ σε ερώτηση για τα αεροσκάφη 23.7.2010 με αριθμό 297 ζητούν την επίσπευσή της:

"Τα μαχητικά Mirage 2000/2000-5 αποτελούν την αιχμή του δόρατος της Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, δεν έχει προχωρήσει η υπογραφή της συμφωνίας τεχνικής υποστήριξης FOS (Follow On Support) με αποτέλεσμα να υπάρχει ζήτημα διαθεσιμότητας:
1. Γιατί δεν προχωρά η υλοποίηση της συμφωνίας FOS για τα μαχητικά Mirage 2000;
2. Σε τι κατάσταση από πλευράς διαθεσιμότητας βρίσκονται τα μη εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη Mirage 2000 EGM/BGM;".
Με άλλες ερωτήσεις τους οι βουλευτές τότε του ΛΑΟΣ, εκφράζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για θέματα εξοπλισμών, ανταλλακτικών, κόστους χρήσης των οπλικών συστημάτων και εκφράζουν ανησυχία για ενδεχόμενη μείωση των εξοπλιστικών κονδυλίων.