Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της εκχώρησης παραλίας της Γλυφάδας

Ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της δημοτικής κίνησης «Ανατροπή στη Γλυφάδα» Τάσος Ταστάνης, Ειρήνη Βαγγελάτου και Θανάσης Ηλιόπουλος και άλλοι 8 κάτοικοι της πόλης κατέθεσαν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου Προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας κατά των υπ’ αρ. Αριθμ.
143/43399/4-9-2014 (ΦΕΚ Β’ 2424/11-09-2014) και 148/43856/8-9-2014 (ΦΕΚ Β΄ 2429/12-09-2014) Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας και Τουρισμού, περί παραχώρησης στην εταιρεία «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε.» περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του ν. 4146/2013 (Α΄90).


Ζητούν με τις προσφυγές αυτές την ακύρωση των Υπουργικών αποφάσεων με τις οποίες η μνημονιακή συγκυβέρνηση εκχωρεί για ξεπούλημα 20 σημαντικά φιλέτα δημόσιας περιουσίας του παραλιακού μετώπου από το Φαληρικό Δέλτα ως τη Σαρωνίδα.


Ανάμεσα τους περιλαμβάνεται και το μεγαλύτερο μέρος της παραλίας της Γλυφάδας, έκτασης πάνω 450 στρέμματα και μήκους ακτογραμμής πάνω από 2.000 μέτρα από το Αθλητικό Κέντρο του Αγίου Κοσμά ως τα «Αστέρια».

Συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και ο εμβληματικός χώρος των «Αστεριών» της Γλυφάδας που αποτελεί και σημαντικό αρχαιολογικό χώρο με μεγάλης αξίας αρχαιολογικά ευρήματα.


«Η κυβέρνηση δείχνοντας για άλλη μια φορά το ανάλγητο πρόσωπό της, προωθεί με ταχύτατες διαδικασίες το ξεπούλημα του μεγαλύτερου τμήματος της παραλίας της πόλης μας για να αναπτύξει στο παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού την τσιμεντούπολη της «Αθηναϊκής Ριβιέρας» στερώντας από τους πολίτες της πόλης μας και της Αττικής την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα.


Η προσφυγή στο ΣτΕ γίνεται για να ανατραπούν οι κυβερνητικές αποφάσεις με τις οποίες κινδυνεύει ο Δήμος Γλυφάδας να χάσει την πρόσβασή του προς τη θάλασσα!!!» αναφέρει η δημοτική κίνηση.


Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ», αντιδρά και δικαστικά «κατά του ξεδιάντροπου ξεπουλήματος της παραλίας της πόλης μας. Παρόμοιες προσφυγές έχουν κάνει και άλλοι συμπολίτες μας από τους όμορους δήμους από το Μοσχάτο ως το δήμο Σαρωνικού».


Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ» τονίζει ότι «με επικεφαλής τους 3 δημοτικούς συμβούλους της, θα πρωτοστατήσει παράλληλα στην ανάπτυξη των αναγκαίων αγωνιστικών δράσεων για την υπεράσπιση της δημόσιας περιουσίας, της παραλίας της πόλης μας και όλου του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού. Δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα στα κερδοσκοπικά συμφέροντα, τμημάτων της παραλίας της πόλης μας, των «ΑΣΤΕΡΙΩΝ», του χώρου του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και του Γκολφ, καθώς και του παραλιακού μετώπου του Σαρωνικού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου