Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Νίκη ΣΥΡΙΖΑ στην ΠΕΔ Αττικής - Νέος πρόεδρος ο Η. Γκότσης - Ανοίγει ο δρόμος για κατάργηση των ΣΔΙΤ στα σκουπίδια

Την έκπληξη έκανε ο επικεφαλής της «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», δήμαρχος Νέας Ιωανίας Ηρακλής Γκότσης που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και μετά την
απόσυρση των Ν. Σαράντη (ο οποίος πιέστηκε να μην είναι υποψήφιος) και Γ. Ιωακειμίδη, εξελέγη στον τρίτο γύρο νέος πρόεδρος της ΠΕΔΑ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκότσης έλαβε 14 ψήφους (τις 5 της  «Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας», τις 5 της «Αυτοδιοίκησης Πολιτών» του Ν. Σαράντη και τις 4 της «Νέας Αυτοδιοίκησης για την Αττική» του Γ. Ιωακειμίδη) έναντι 9 του δημάρχου Πεντέλης και επικεφαλής του «γαλάζιου» ψηφοδελτίου «Ενωμένη Αυτοδιοίκηση Αττικής». Στην κάλπη βρέθηκαν και δύο λευκά, των μελών του Δ.Σ. της ΠΕΔΑ που πρόσκεινται στο ΚΚΕ.

Να σημειωθεί ότι στην πρώτη και τη δεύτερη ψηφοφορία κατέβηκαν τέσσερις υποψήφιοι από τους οποίους κανένας δεν πήρε την απόλυτη πλειοψηφία, καθώς έλαβαν τις ψήφους των παρατάξεών τους: Δ. Στεργίου: 9, Ν. Σαράντης: 5, Η. Γκότσης: 5 και Γ. Ιωακειμίδης: 4.

Μετά την εκλογή του κ. Γκότση στη θέση του προέδρου, στη θέση του αντιπροέδρου εξελέγη ο  δήμαρχος Αγ. Ι. Ρέντη-Νίκαιας Γιώργος Ιωακειμίδης, ενώ  ο δήμαρχος Αγ. Αναργύρων- Καματερού Νίκος Σαράντης στη θέση του γενικού γραμματέα στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, εξελέγησαν ο νυν δήμαρχος Αχαρνών Γιάννης Κασσαβός και ο πρώην δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος.

Οι τέσσερεις προτάθηκαν από τις τρεις παρατάξεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ-Ανεξάρτητοι) που συνεργάσθηκαν στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής.

Προς ακύρωση τα ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων της Αττικής

Όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr με αυτό τον τρόπο την πλειοψηφία στον Ενιαίο Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο (ΕΔΣΝΑ) που ορίζεται από την Περιφέρεια (24 μέλη του ΔΣ που εκλέγουν τρία μέλη της Ε.Ε.) και την ΠΕΔΑ (36 μέλη του Δ.Σ. που εκλέγουν τέσσερα μέλη στη νέα Ε.Ε.) αναμένεται να έχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με βάση τις εξαγγελίες της Ρένας Δούρου θα προχωρήσει στην ακύρωση των διαγωνισμών ΣΔΙΤ.

Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου