Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Κατά πάντων ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Με υπονοούμενα, βαρείς και απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου σε βάρος του μόνιμου
πλέον στόχου του πρώην δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη αλλά και άλλων όπως του Ευάγγελου Βαζαίου, της εκπαιδευτικού του δήμου μας  Κλειδοπούλου Αγάπης και του σωματείου των δασκάλων Θουκυδίδη, συνεδρίασε την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου το δημοτικό συμβούλιο.

Μέσα σε ένα κλίμα έντονης πόλωσης η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας κ. Γιώργου Σαραφίδη ο οποίος (προς τιμήν του) αναγνώρισε ότι παραφέρθηκε σε βάρος του συναδέλφου του Βασίλη Μπούκα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, έμοιαζε εξωπραγματικά διαφορετική.

Το μπουλούκι

Ως παλίρροια και άμπωτη, ήρθαν και έφυγαν από τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου οι υποστηριχτές  του  δημάρχου. Μόλις τελείωσαν τα «πιασάρικα» θέματα τα οποία η διοίκηση είχε επιμελώς προετοιμάσει για την προ ημερησίας διάταξης διαδικασία, το «αυθόρμητα» προσερχόμενο κοινό αποχώρησε από την αίθουσα αφού είχε εκτελέσει το καθήκον του. Είχε ειρωνευτεί μεγαλόφωνα και είχε καγχάσει σε κατάλληλα σημεία της ομιλίας του «αρχηγού».

Κωνσταντάτος κατά Βαζαίου

Οι απαξιωτικοί χαρακτηρισμοί για την σοβαρότητα της παράταξης «Ξανά η Πόλη Μπροστά» και του επικεφαλής της Ευάγγελου Βαζαίου, ο χαρακτηρισμός τους ως παράρτημα του Κορτζίδη, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Δημήτρη Παπαγεωργίου ο οποίος μεταξύ άλλων εγκάλεσε τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιάννη Τσαρπαλή, ότι επιτρέπει στο «φιλοθεάμον» κοινό της παράταξής του να ειρωνεύεται δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης.

Έκοψαν το νερό στην παράταξη του Βαζαίου!
 
Ο Ευάγγελος Βαζαίος κατήγγειλε ότι απροειδοποίητα η διοίκηση έκοψε την παροχή του νερού στο γραφείο της παράταξής του και ζήτησε από το δήμαρχο να πάρει ξεκάθαρη θέση αν θέλει να κρατήσει η παράταξη «Ξανά η Πόλη Μπροστά» το γραφείο το οποίο είχε παραχωρηθεί από την προηγούμενη διοίκηση στο κτήριο επί της οδού Ιμέρας.

Ανάφερε χαρακτηριστικά «ζητήσαμε γραφείο και γραμματειακή υποστήριξη τα οποία δικαιούμαστε από τον Καλλικράτη και αντί αυτών μας κόψατε το νερό και μας προτείνατε για γραμματειακή υποστήριξη τον κ. Μάνταλο για τον οποίο σας καλούμε να απαντήσετε με ποια ιδιότητα τον προτείνατε εφόσον δεν είναι υπάλληλος του δήμου».

Είστε παρανομότατος!

Αυτή ήταν η απάντηση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου στον  Ευάγγελο Βαζαίο επικαλούμενος ότι η αρχική παραχώρηση του γραφείου είχε γίνει στην παράταξη του Χαράλαμπου Πασβαντίδη  ο οποίος παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος το Γενάρη του 2013.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι μετά την παραίτηση του Χαράλαμπου Πασβαντίδη οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της παράταξης «Σύγχρονη Πόλη» Χρήστος Μιμηγιάννης, Θόδωρος Πεσιρίδης και Νάκης Εφραιμίδης συνέχισαν, η δε παράταξη του Ευάγγελου Βαζαίου προήλθε ως συνέχεια της παράταξης «Σύγχρονη Πόλη».

Η τοποθέτηση του δημάρχου Γιάννη Κωνσταντάτου δείχνει το λιγότερο πολιτική εμπάθεια και εφαρμογή της εξουσίας για ξεκαθάρισμα «πολιτικών λογαριασμών».

Κωνσταντάτος κατά δασκάλας και δασκάλων

Στη συνεδρίαση προσήλθε για το θέμα της η δασκάλα του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αργυρούπολης Αγάπη Κλειδοπούλου η οποία τοποθετούμενη χαρακτήρισε αναίτια και αστήριχτη την επίθεση της διοίκησης σε βάρος της, χαρακτήρισε δε την παρέμβαση του αντιδημάρχου παιδείας Φώτη Ιασωνίδη στην διευθύντριά της ως κατάχρηση εξουσίας. Ολόκληρη η τοποθέτηση εδώ.

Η Χριστίνα Αγγελονίδη, ως πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων «Ο Θουκυδίδης» χαρακτήρισε την ενέργεια της διοίκησης ως εκφοβισμό που αφορά σε πολιτική και κοινωνική δράση. Επιπρόσθετα αναφέρθηκε σε έγγραφο του τμήματος παιδείας του δήμου το οποίο εστάλη σε όλα τα σχολεία και καλούσε τους διευθυντές να στείλουν στο δήμο κατάλογο με τα προγράμματα και τις δράσεις που κάνουν τα σχολεία προκειμένου «να τεθούν υπόψη του δημάρχου» και σημείωσε ότι πρόκειται για διοικητική εκτροπή καθώς οι δήμοι έχουν συγκεκριμένες αρμοδιότητες και δεν εμπλέκονται στο παιδαγωγικό έργο των σχολείων.

Με εξαίρεση τον Νάσο Σπυρόπουλο ο οποίος επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί αφού πρώτα άκουγε και την εκδοχή του αντιδημάρχου παιδείας Φώτη Ιασωνίδη -ο οποίος όμως αν και ζητήθηκε από δημοτικούς συμβούλους δεν τοποθετήθηκε νωρίτερα- οι σύμβουλοι που αναφέρθηκαν στα περιστατικά όπως αυτά περιγράφηκαν από τις εκπαιδευτικούς εξέφρασαν την υποστήριξή τους στην εκπαιδευτικό. Ακόμη και ο σύμβουλος της συμπολίτευσης Ματθαίος Εφραιμίδης εξέφρασε την αντίθεσή του στο «χειρισμό του αντιδημάρχου». Όσοι πήραν το λόγο στηλίτευσαν την πρόθεση της δημοτικής αρχής να εμπλέξει τους διοικητικούς προϊσταμένους της δασκάλας -με ό,τι αυτό συνεπάγεται- για σχόλιό της στο facebook για το οποίο μάλιστα η ίδια υποστηρίζει ότι δεν αφορούσε τον δήμαρχο.

Και ενώ η διοίκηση ήταν αυτή που με τις ενέργειές της κάλεσε τη δασκάλα να απολογηθεί στην υπηρεσία της για τις απόψεις της που εξέφρασε στο facebook , ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος τοποθετούμενος δήλωσε ότι «δεν θα απολογηθεί σε κανένα σωματείο γιατί οι αιρετοί δεν στέκονται σούζα στα σωματεία». Υιοθετώντας δε πρακτικές «κουκούλας» έκανε λόγο για γονείς που τον πήραν τηλέφωνο για να διαμαρτυρηθούν για τη δασκάλα φτάνοντας στο σημείο να ισχυριστεί ότι οι γονείς φοβούνταν τη δασκάλα γιατί είχε τα παιδιά τους!

Ματαίως η δασκάλα και η πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων ζήτησαν να αποκρούσουν τις προσβολές, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου παρείχε την προστασία του κανονισμού στον δήμαρχο που μιλάει τελευταίος και λέει ό,τι θέλει. Σε κάποια στιγμή μάλιστα ο πρόεδρος Γιάννης Τσαρπαλής επιχείρησε να αποβάλλει τη δασκάλα Αγάπη Κλειδοπούλου από την αίθουσα!

Κάντε τα δικαστήρια μόνοι σας, εμείς δεν συμμετέχουμε σε αυτά

Με τη συνήθη τακτική ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος χρησιμοποίησε για μια ακόμη φορά την προ ημερήσιας διάταξης διαδικασία για να κάνει καταγγελίες σε βάρος του Χρήστου Κορτζίδη. Με ύφος εισαγγελικό και υποσχόμενος «διαφάνεια» έδωσε διορία μέχρι το επόμενο δημοτικό συμβούλιο (αλλιώς θα κάνει τι;) στον Χρήστο Κορτζίδη να απαντήσει για τις εργασίες στον ΟΝΑΔΕΑ, για 64 οστεοφυλάκια  που φέρονται ως μη καταχωρισμένα στο σύστημα του δήμου και για τις σφραγίδες και τις αποδείξεις που βρέθηκαν στο παράρτημα του δήμου στην Αγία Παρασκευή (πού είναι το παράδοξο σε ένα παράρτημα να υπάρχουν σφραγίδες του δήμου δεν καταλαβαίνουμε) εμπλέκοντας μάλιστα και ονομαστικά τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Νίκο Ντάλλα για τον οποίο άφησε υπονοούμενα.

Στην τοποθέτησή του ο Χρήστος Κορτζίδης αναφέρθηκε λέγοντας ότι για τα θέματα του ΟΝΑΔΕΑ οι εξηγήσεις έχουν δοθεί στο διοικητικό συμβούλιο του οργανισμού και υπάρχουν πρακτικά για τα όσα ειπώθηκαν και κατά την προσφιλή του μέθοδο ο Γιάννης Κωνσταντάτος επιχειρεί για μια ακόμη φορά να στήσει δικαστήριο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Είπε δε χαρακτηριστικά «εμείς ως παράταξη δεν θα πάρουμε μέρος στα δικαστήρια που στήνετε, αν σας αρέσει κάντε μόνοι σας».

Ο Ευάγγελος Βαζαίος τοποθετούμενος κάλεσε το δήμαρχο που κόπτεται για τη διαφάνεια να ενημερώσει με ποια διαφάνεια έγιναν οι προσλήψεις μέσω της Κοιν.Σ.Επ. και να πει τα ονόματα των προσληφθέντων καθώς και του ατόμου που προσλήφθηκε για να «ξεσκονίζει τα μικρόφωνα» των ΚΑΠΗ.

Ο Νάσος Σπυρόπουλος διαμαρτυρήθηκε ότι η δημοτική αρχή επιχειρεί να μετατρέψει το δημοτικό συμβούλιο σε αίθουσα δικαστηρίου φέροντας καταγγελίες οι οποίες δεν τεκμηριώνονται.

Ο Θοδωρής Λιάππης τοποθετούμενος είπε ότι προβληματίζεται για όσα αναφέρονται για το νεκροταφείο και ζήτησε να έρθει το θέμα ολοκληρωμένα στο δημοτικό συμβούλιο για συζήτηση πρόταση που έγινε αποδεκτή από τον δήμαρχο Γιάννη Κωνσταντάτο.

Σε λίγο διαφορετικό μήκος κύματος από την επίσημη γραμμή κινήθηκε η τοποθέτηση του συμβούλου της συμπολίτευσης Ματθαίου Εφραιμίδη ο οποίος ζήτησε «να είμαστε πιο συγκεκριμένοι όταν κάνουμε καταγγελίες».

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου