Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Προϋπολογισμός Δήμου Αλίμου 2015

Την κάθετη διαφωνία της εκφράζει η δημοτική κίνηση "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" τόσο για τις διαδικασίες διαβούλευσης και ψήφισης του προϋπολογισμού, όσο και γαι την ουσία του. Ακολουθεί το κείμενο της κίνησης:

Το σχέδιο Προϋπολογισμού του δήμου μας για το 2015 κατατέθηκε προς συζήτηση στην Οικονομική Επιτροπή στις 21/11/2014, ενώ είχαμε λάβει μόλις μία ημέρα πριν τη σχετική εισήγηση.

Στην αρχή της συνεδρίασης η δημ. σύμβουλος του ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, Ελένη Μπελιά, δήλωσε ότι θα αποχωρήσει από τη συνεδρίαση, αφού δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί ισότιμη συζήτηση επί του σχεδίου δεδομένου ότι δεν επαρκούν 24 ώρες για τη μελέτη του, τη διατύπωση κρίσεων και προτάσεων.

Επίσης, εκφράστηκε η έντονη διαφωνία της δημοτικής μας κίνησης για τον τρόπο με τον οποίο διεξήχθη η διαδικασία της διαβούλευσης, δεδομένου ότι οι φορείς και οι δημότες που συμμετέχουν στη Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης δεν γνώριζαν καν το περιεχόμενο του σχεδίου. (βλ. σχετική μας ανακοίνωση). Η διαδικασία τελικώς συνεχίστηκε με χαρακτήρα καθαρά ενημερωτικό.

Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ολοκληρώθηκε στις 26/11/2014 οπότε και έγιναν οι πρώτοι σχολιασμοί και η ψηφοφορία επί του σχεδίου. Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι καταψήφισε το σχέδιο Προϋπολογισμού.


Ο φετινός προϋπολογισμός είναι ένας προϋπολογισμός που μοιράζει ψίχουλα. Οι περικοπές (έως 60%) που έχει επιβάλει η κυβερνητική πολιτική της λιτότητας και των μνημονίων αφήνουν ελάχιστα περιθώρια παρέμβασης, με αποτέλεσμα αργά ή γρήγορα η διαχείριση βασικών υπηρεσιών του δήμου μας να περιέλθει σε ιδιώτες!


Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι σχετικές εισηγήσεις που φέρνει η νέα δημοτική αρχή με τις οποίες ανατίθενται σε εξωτερικούς συνεργάτες και μελετητές υπηρεσίες και έργα που αφορούν την πόλη μας, χωρίς ταυτόχρονα να δίνεται μία ολοκληρωμένη μελέτη που να τεκμηριώνει την αδυναμία -όπως ισχυρίζονται- των Υπηρεσιών του δήμου να ανταποκριθούν σε αυτές τις απαιτήσεις.

Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής -που δεν είναι καινούργια, βεβαίως- είναι να απαξιώνονται οι εργαζόμενοι στον δήμο εφόσον εμμέσως θεωρούνται ανίκανοι να εκτελέσουν τις προαναφερόμενες μελέτες και τα σχετικά έργα και να διαφεύγουν χιλιάδες ευρώ από το δημοτικό ταμείο.

Τέλος, η ξεκάθαρη τοποθέτηση του κ. Κονδύλη περί της πολύ καλής συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθιστά ξεκάθαρο και τον προσανατολισμό της νέας δημοτικής αρχής όχι μόνο σε “διαχειριστικά” ζητήματα της πόλης αλλά και σε στρατηγικούς τομείς, όπως η καθαριότητα, οι κοινωνικές υπηρεσίες και οι ελεύθεροι δημόσιοι χώροι κ.ά.

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι συνεχίζει τη μελέτη του σχεδίου του Προϋπολογισμού, έχει απευθύνει πολλά ερωτήματα προς την αρμόδια υπηρεσία του δήμου και θα τοποθετηθεί αναλυτικά κατά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου (15/12/2014).


Σήμερα δημοσιεύουμε το σχέδιο του Προϋπολογισμού, ως όφειλε η δημοτική αρχή να πράξει στην ιστοσελίδα του δήμου, επειδή πιστεύουμε ότι η διαφάνεια και η ενημέρωση καθώς η συμμετοχή των πολιτών στα δημοτικά πράγματα δεν μπορεί να είναι κούφια προεκλογικά λόγια για να “τσιμπάμε” ψήφους…

Δείτε παρακάτω το σχέδιο Προϋπολογισμού:
Έσοδα
σε μορφή pdf
σε μορφή excel

Έξοδα
σε μορφή pdf
σε μορφή excel


Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου