Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

6 Σύροι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν από τον Δήμο Χαλανδρίου

Με απόφαση του Δημάρχου Χαλανδρίου, Σίμου Ρούσσου, έξι πρόσφυγες από τη Συρία, ανάμεσά τους και μία έγκυος, θα φιλοξενηθούν για 20 μέρες, στον ξενώνα του ΚΑΠΗ Κάτω Χαλανδρίου.

«Θύματα ενός άγριου πολέμου, οι πρόσφυγες κατέφυγαν στην Ελλάδα και παρέμειναν για αρκετές μέρες στην πλατεία Συντάγματος, ζητώντας να τους δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα, ώστε να πάνε στις Ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν. Η Κυβέρνηση διώχνοντάς τους από το Σύνταγμα έδειξε για μια ακόμα φορά το απάνθρωπο πρόσωπό της» τονίζει ο κ. Ρούσσος, για να προσθέσει:

«Η φιλοξενία των 6 προσφύγων είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει μια πόλη 100.000 κατοίκων, για να αποδείξει ότι η ανθρώπινη ζωή είναι η υπέρτατη αξία».

Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα, ο Δήμος Χαλανδρίου, συμμετέχοντας ενεργά στην καμπάνια αλληλεγγύης για το μαρτυρικό Κομπάνι, έχει συγκεντρώσει -και συνεχίζει τη συλλογή- μεγάλες ποσότητες τροφίμων και φαρμάκων για τους μαχητές μιας πόλης που επιμένει να αντιστέκεται.

«Η Διοίκηση του Δήμου θα βρίσκεται πάντα στην "πρώτη γραμμή" της υπεράσπισης των θυμάτων των καταστροφικών πολέμων και θα κάνει ό,τι μπορεί για να συμβάλει στην αξιοπρεπή διαβίωσή τους» επισημαίνει για την πρωτοβουλία αυτή ο Δήμαρχος Χαλανδρίου.


Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου