Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Αντιπροσωπεία της ΡΑΚ στο Bazaar της “Στέγης Θηλέων”

Χριστουγεννιάτικο παζάρι διοργάνωσε το -μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα- ίδρυμα «Στέγη Θηλέων Άγιος Αλέξανδρος» που εδρεύει στο Παλαιό Φάληρο από το 1963 και φιλοξενεί κορίτσια 8-18 ετών από
οικογένειες με κοινωνικά-οικονομικά προβλήματα.
 
Το παζάρι πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ιδρύματος (Μεσολογγίου 21 & Δημοκρατίας), ενώ εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή εθελοντών, συλλόγων αλλά και επισκεπτών.

Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε πλούσια κλήρωση ενώ στο χώρο βρέθηκε πολυπληθής αντιπροσωπεία της ΡΑΚ. Τον επικεφαλής της παράταξης Κώστα Μερκουράκη μάλιστα, υποδέχτηκε θερμά ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Μιχάλης Στακιάδης και η σύζηγός του Σοφία, ενώ του επιφύλασσαν κι ένα δώρο από τα παιδιά!

Εκτός από μέλη της ΡΑΚ, το παζάρι επισκέφτηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Μπίτσικας και η Δημοτική Σύμβουλος Αργυρώ Σύριγγα, ενώ από την δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή η εκπρόσωπος της ΡΑΚ Τάνια Κατέβα. Από τον ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Τάκης Καϊμάκης και ο γραμματέας της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Η «Στέγη Θηλέων Άγιος Αλέξανδρος»:

Σκοπός του ιδρύματος είναι η στέγαση, σίτιση, προστασία, εκπαίδευση, κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση, ιατρική περίθαλψη και ψυχολογική στήριξη των κοριτσιών. Ενισχυτικά παρέχεται διδασκαλία και εκμάθηση ξένης γλώσσας και σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές ακόμη η εκμάθηση κάποιας τέχνης με δωρεάν φοίτηση ή με μειωμένα δίδακτρα. Μετά την αποφοίτησή τους επιδιώκεται η εύρεση εργασίας και παραμένουν για ένα ακόμη μικρό χρονικό διάστημα στο Ίδρυμα έως ότου μπορέσουν να αποκατασταθούν επαγγελματικά.

Τέλος, σημειώνεται πως τα παιδιά γίνονται δεκτά μετά, από αίτηση των κηδεμόνων, εφόσον υπάρχουν, της κοινωνικής υπηρεσίας ή και μετά από εισαγγελική παραγγελία, όταν κρίνεται απαραίτητο.

Για τυχόν δωρεές: λογαριασμός ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ: 45297314.  ΙΒΑΝ: GR85 0120 0360 0000 0004 5297 314.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου