«Όπως και πέρυσι τέτοιες μέρες, έτσι και φέτος ανήμερα των Χριστουγέννων η αιθαλομίχλη έκανε την αποπνικτική επανεμφάνισή της πάνω από το Λεκανοπέδιο
της Αττικής», σχολιάζει η βουλευτής Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη, τονίζοντας πως το  φαινόμενο αποτελεί «γέννημα-θρέμμα των ανάλγητων και αφρόνων μνημονιακών πολιτικών της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ».

Σύμφωνα με την Χ. Καφαντάρη, «
ενώ οι τιμές των ρύπων και τα μικροσωματιδίων είναι στα ύψη, το ΥΠΕΚΑ περιορίζεται σε Δελτία Τύπου με συστάσεις για το κοινό.

Αρνείται να αναγνωρίσει τις συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής της λιτότητας, που οδήγησαν το λαό μεταξύ άλλων σε ενεργειακή φτώχεια και κατέστρεψαν τα περιαστικά δάση από τη λαθροϋλοτόμηση, με αποκορύφωμα τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες.


Το ΥΠΕΚΑ τηρεί σιγή ιχθύος για την πολιτική σχετικά με τον ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και αρνείται πεισματικά να υλοποιήσει ως άμεσο μέτρο την παροχή φθηνών, περιβαλλοντικά φιλικότερων καυσίμων στα νοικοκυριά για θέρμανση, με μείωση των φόρων που βαρύνουν το πετρέλαιο θέρμανσης και μείωση της τιμής του Φυσικού Αερίου».

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτει πως «η συγκυβέρνηση, την ώρα που η αυλαία πέφτει για την ολέθρια θητεία της, αδιαφορεί για τη δημόσια Υγεία του πληθυσμού, χωρίς κανένα σχέδιο για την εξοικονόμηση ενέργειας και την ενεργειακή θωράκιση των κτιρίων και χωρίς την παραμικρή πρόοδο στην αλλαγή του ενεργειακού μείγματος εις βάρος των ορυκτών καυσίμων. Ο δε υπουργός ΠΕΚΑ, ένεκα των πολιτικών εξελίξεων, ασχολείται με τη "διάσωση της μνήμης του ΠΑΣΟΚ".



Ένα από τα άμεσα μέτρα ανακούφισης του πληθυσμού από την ανθρωπιστική κρίση της κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που βρίσκεται προ των πυλών, θα είναι η κατάργηση της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Για να ξανανάψουν οι άνθρωποι τα καλοριφέρ τους, για να πάρει, κυριολεκτικά, μια ανάσα αυτή η πολύπαθη πόλη».

Πηγή: www.avgi.gr