Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Φωτεινή Κούβελα: Το ρέμα της πικροδάφνης να σωθεί και να γίνει Πάρκο

Η Φωτεινή Κούβελα, βουλευτής Β΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ, παρευρέθηκε στην Δημόσια Συζήτηση που διοργάνωσε το Δίκτυο Πολιτών για τη διάσωση του ρέματος της Πικροδάφνης, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου,
στο Μουσείο της Εθνικής Αντίστασης στην Ηλιούπολη.


Από την παρέμβασή της στην εκδήλωση-συζήτηση:


« Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,

ευχαριστώ για την πρόσκληση στην πετυχημένη και αναγκαία σημερινή σας πρωτοβουλία, η οποία έχει στόχο να ενημερώσει τους δημότες για τις ενέργειες και τις δράσεις που έχετε κάνει το προηγούμενο διάστημα, να διαβουλευτεί και να ευαισθητοποιήσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες των γύρω δήμων που συνορεύουν με το ρέμα της Πικροδάφνης για να αντισταθούμε όλοι μαζί στην δρομολογούμενη καταστροφή του, να αγωνιστούμε για την αποκατάσταση της φυσικής του μορφής και να επιβάλουμε την αναβάθμιση του.


Δεν παρευρίσκομαι όμως μόνο ως Βουλευτής σήμερα εδώ αλλά και ως ενεργός κάτοικος του Π. Φαλήρου. Το προηγούμενο διάστημα προσπαθήσαμε να αναδείξουμε, μέσα από την δημοτική κίνηση ΡΑΚ Π. Φαλήρου, την ανάγκη αξιοποίησης και αναβάθμισης του ρέματος της Πικροδάφνης στο κομμάτι που διασχίζει το Δήμο Π. Φαλήρου και εκβάλει στη θάλασσα του Π. Φαλήρου.


Την διατήρηση αλλά και αναβάθμιση του ρέματος της Πικροδάφνης πρέπει να τη δούμε ενιαία, από την αρχή έως την εκβολή του στη θάλασσα. Να διεκδικήσουμε να μετατραπεί με ήπιες παρεμβάσεις, σε ένα «γραμμικό πάρκο» που θα αποτελέσει μια εκτεταμένη ζώνη πράσινου, προσβάσιμη στους πολίτες και που θα μπορεί να συμβάλει αποφασιστικά στο μικροκλίμα της περιοχής.


Και επειδή η διάσωση, αναβάθμιση και αξιοποίηση του ρέματος έχει να κάνει και με το παράκτιο μέτωπο που ετοιμάζονται να το ξεπουλήσουν, ο αγώνας μας συναντιέται και είναι κοινός, με τις αντιστάσεις των δήμων και των κατοίκων που ζητούν να ακυρωθεί η μεταβίβαση και η αξιοποίηση των φιλέτων της «Αθηναϊκής Ριβιέρας».


Ο αγώνας μας είναι πολύμορφος (ακτιβισμός, νομική διαδικασία) και απαιτείται η ενεργή συμμετοχή του κάθε δημότη καθώς και η παρέμβαση των ίδιων των δήμων και της Περιφέρειας.
 

Όπως επίσης, είναι στη διάθεση σας και η αξιοποίηση των δυνατοτήτων που μου δίνει η βουλευτική μου ιδιότητα για την βοήθεια στην κοινή μας προσπάθεια.

Ευχαριστώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου