Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014

Τι τρέχει στον Δήμο Αλίμου;

Αναπαράγουμε σχόλιο της δημοτικής κίνησης "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" για όσα περίεργα συμβαίνουν στις υπηρεσίες του Δήμου Αλίμου:

Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της δημοτικής μας κίνησης για τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού 2015 του δήμου επισκεφθήκαμε την προηγούμενη Παρασκευή (12/12/2014) τις Οικονομικές Υπηρεσίες προκειμένου να ζητήσουμε κάποιες διευκρινίσεις από τη Διευθύντρια Οικονομικής Διεύθυνσης, κ. Παπαδημητρίου.


Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι η κ. Παπαδημητρίου, καθώς και η Προϊσταμένη Εσόδων, κ. Κώστα, είχαν υποβάλει παραίτηση, ενώ ο Προϊστάμενος Εξόδων, κ. Ιωάννου, είχε μετακινηθεί με απόφαση δημάρχου.


Όταν, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη συζήτηση του Προϋπολογισμού, οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου (δηλαδή οι υπηρεσίες που έχουν την ευθύνη κατάρτισης του Προϋπολογισμού) έχουν μείνει χωρίς προϊσταμένους, κάτι πολύ σοβαρό συμβαίνει…

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, ακόμα δεν έχουμε λάβει το Σχέδιο Δράσης του δήμου για το 2015, επί του οποίου οφείλουμε ως Κίνηση να τοποθετηθούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Έχουμε πολλές φορές πει ότι χωρίς εισηγήσεις, δηλαδή χωρίς γνώση των θεμάτων, δεν είναι δυνατόν να διεξάγεται ισότιμος δημοκρατικός διάλογος στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και σε όλα τα θεσμικά όργανα του δήμου.


Πώς θα διεξαχθεί η συζήτηση για τον Προϋπολογισμό χωρίς τους υπηρεσιακούς παράγοντες;

Είναι δυνατόν να μη γνωρίζουμε μία ημέρα πριν τη συνεδρίαση το Σχέδιο Δράσης;…

Πηγή: anokatostokalamaki.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου