Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

Μπορούμε να τους νικήσουμε

Έχουμε συνείδηση του ιστορικού ρόλου που καλούμαστε να διαδραματίσουμε. Των δυσκολιών και των εμποδίων που ορθώνονται μπροστά μας. Βλέπουμε τη
λύσσα των συστημικών δυνάμεων και των ανδρεικέλων τους .

γράφει ο Νίκος Τζάρας *

Βρισκόμαστε μπροστά σε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις .Το ενδεχόμενο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ όποτε γίνουν οι εκλογές αγγίζει τα όρια της βεβαιότητας. Ο δύσκολος αλλά ωραίος δρόμος του αγώνα για την ανατροπή εξακολουθεί να βρίσκεται μπροστά μας .Το γνωρίζουμε καλά. Είμαστε έτοιμοι μαζί με τα χειμαζόμενα λαϊκα στρώματα, «τους από κάτω», και τα κινήματα να τους νικήσουμε. Μπορούμε να το κάνουμε.

Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας αναγνωρίζουν πλέον στον ΣΥΡΙΖΑ την πολιτική δύναμη που κατανόησε και μίλησε έγκαιρα για το χαραχτήρα της κρίσης, για την έντασή της, τη διάρκεια και τις συνέπειές της, την ώρα που η μνημονική Κυβέρνηση υπόσχονταν και εξακολουθεί να υπόσχεται ψευδώς την έξοδο από αυτή με την εφαρμογή της σκληρής νεοφιλελεύθερης πολιτικής που οδήγησε στην πρωτοφανή ύφεση (25 ο/ο), στην ανεργία πάνω από 30 ο/ο, στην ανεργία των νέων 50 ο/ο, στη μετανάστευση των επιστημόνων σε άλλες χώρες, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου της χώρας στους δήθεν επενδυτές, στη φτώχεια και την ανθρωπιστική κρίση.


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξήγησε έγκαιρα ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια καθολική κρίση του συστήματος και πως έρχεται η σειρά και για άλλους λαούς και χώρες. Οι χώρες που μας προτείνανε ως καλά παραδείγματα η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Ισπανία, σήμερα διαλύονται, θύματα της ίδιας πολιτικής που τα γεράκια των αγορών, οι τοκογλύφοι δανειστές, εφάρμοσαν στην πλάτη του Ελληνικού λαού. Αλλά και σ αυτές τις χώρες πάνω από τα ερείπια ανατέλλει η ελπίδα με τους αγώνες των εργαζομένων αυτών των χωρών με την Αριστερά και το PODEMOS να καθίστανται πρωταγωνιστές των εξελίξεων και της ανατροπής.


Ο ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για λογιστικό έλεγχο του χρέους και δραστική περικοπή του μεγαλύτερου μέρους του. Μας έλεγαν πως είμαστε ανεύθυνοι καθώς κάτι τέτοιο θα μας εξέθετε διεθνώς και θα οδηγούσε σε χρεοκοπία. ‘Ομως είναι οι μνημονιακές πολιτικές αυτές που κατέστρεψαν τον παραγωγικό ιστό της χώρας και την οδήγησαν στο χάος και στην διεθνή ανυποληψία.


Παρά ταύτα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ καταφεύγει σε μαύρη προπαγάνδα παρουσιάζοντας την Αριστερά σαν αιτία των δεινών γιατί φοβάται την λαϊκή ετυμηγορία και επιχειρεί να περάσει το φόβο στο Ελληνικό λαό.


Είπαν, σε όλα ψέματα και εξακολουθούν να το κάνουν. Είπαμε σ’ όλα την αλήθεια.


Γνωρίζουμε όμως ότι αυτό δεν αρκεί. Ο ρόλος της Αριστεράς δεν αρκείται στην ανάλυση της κατάστασης, αλλά στην ανατροπή της και στην έξοδο από την κρίση. Είμαστε οπαδοί της θεωρίας της πράξης είμαστε αυτοί που μαζί με τα θύματα της κρίσης θα γράψουμε το μέλλον. Με βάση τις ανάγκες των πολλών και όχι των λίγων που πλουτίζουν στις πλάτες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων και εξακολουθούν να αυξάνουν τα κέρδη τους μέσα στη κρίση.


Όπλο τους ο φόβος, όπλο μας η ελπίδα.


Το διάστημα που προηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε παντού. Στα μέτωπα της αλληλεγγύης, της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, στις κινητοποιήσεις ενάντια στην εκποίηση του δημόσιου πλούτου, στην υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Εναντιώθηκε στο αυταρχισμό. Βρέθηκε πλάϊ στο πλευρό των απελπισμένων, των ανθρώπων χωρίς φωνή και ελπίδα. Βρέθηκε αντιμέτωπος με το μπλοκ εκείνων που επωφελούνται από την κρίση, με τους διαπλεκόμενους και τα εξωνημένα μέσα μαζικής ενημέρωσης, με τον αυταρχισμό και την περιστολή των δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν παντού παρών.


Εμείς του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζουμε ότι αυτό δεν αρκεί και ότι πρέπει να συνεχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση, να προσπαθήσουμε για μεγαλύτερη συμμετοχή, για την μέγιστη συμμετοχή των λαϊκών στρωμάτων στους αγώνες, γιατί το απαιτούν οι ανάγκες των καιρών, γιατί αυτός είναι ο αναγκαίος όρος για την έξοδο από την κρίση.


Υποχρεώσαμε την άθλια κυβέρνηση να μπει ουσιαστικά στην διαδικασία των εκλογών που θα σημαίνουν την αρχή του τέλους των μνημονιακών δυνάμεων.


Εχουμε συνείδηση του ιστορικού ρόλου που καλούμαστε να διαδραματίσουμε. Των δυσκολιών και των εμποδίων που ορθώνονται μπροστά μας. Βλέπουμε την λύσσα των συστημικών δυνάμεων και των ανδρεικέλων τους.


Έχοντας σαν παρακαταθήκη την εμπειρία των λαϊκών αγώνων που προηγήθηκαν, την δράση των κινημάτων, την αντιπολίτευση που κάναμε μέσα και έξω από το κοινοβούλιο και με βάση το ολοκληρωμένο και τεκμηριωμένο πρόγραμμα σωτηρίας του λαού μας από την κρίση είμαστε έτοιμοι από καιρό να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία και εμπόδιο.

Με εμμονή στις απελευθερωτικές αξίες της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, στην αλληλεγγύη και στην συλλογικότητα, στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και της φύσης, του πολιτισμού, απέναντι στην καπιταλιστική βαρβαρότητα. Με πίστη στις αξίες που όσο θα ξαναβρίσκουν τη θέση τους στην καρδιά και το μυαλό των ανθρώπων, τόσο πιο πολύ κοντά θα φτάνουμε στο στόχο.


Για μια κοινωνία με αξιοπρεπή ζωή για όλους. ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. (PODEMOS)
 

*μέλος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χανίων
 
Πηγή: anemosantistasis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου