Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ρένα Δούρου: "Καταρρέουν και καταστρέφουν..."

«Η ισχνή κυβερνητική πλειοψηφία νομοθετεί πλέον έχοντας καταλάβει ότι ο χρόνος παραμονής της στην εξουσία είναι μετρημένος» τονίζει η Ρένα Δούρου με αφορμή τις τελευταίες τροπολογίες σχετικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση που ψήφισε άρον άρον η κυβερνητική πλειοψηφία.

Η περιφερειάρχης Αττικής κατηγορεί την κυβέρνηση πως με τη βιομηχανία των τροπολογιών της τελευταίας στιγμής «επιχειρεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες, είτε πρόκειται για την υλοποίηση των ΠΕΠ και την απόπειρα περιθωριοποίησης των Περιφερειών είτε για την υποχρεωτική δέσμευση των ανταποδοτικών τελών και κατά προτεραιότητα άμεση είσπραξή τους για την κάλυψη του κόστους των ΣΔΙΤ για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Σύμφωνα με τη Ρένα Δούρου, στόχος της κυβέρνησης είναι «να αφήσει πίσω της μόνο συντρίμμια» ώστε, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «να κάνει αδύνατο το έργο της επόμενης κυβέρνησης».

Η περιφερειάρχης Αττικής επισημαίνει πως η τακτική των τροπολογιών είναι ενδεικτική για μια κυβέρνηση που «διακατέχεται από το σύνδρομο του κατακτητή, που, ηττημένος, αποχωρεί, αλλά καταστρέφει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τις πολιτικές λιτότητας, ναρκοθετώντας αύριο. Ως εκδίκηση απέναντι σε όσους αντιστέκονται.

Αυτή ήταν η αντίληψη που διέπνεε ανέκαθεν τους ηττημένους κατακτητές: εκδίκηση και καταστροφή. Η συνταγή δηλαδή των μικρών και των λίγων. Των ανάξιων να κρατούν τα ηνία της πατρίδας».

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου