Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αγώνας για Ζωή και Ελευθερία!

Από τις /11 ο Νίκος Ρωμανός, ένα παιδί 20 χρονών, κρατούμενος στις φυλακές Αυλώνα, έχει ξεκινήσει μια ηρωική απεργία πείνας, με μοναδικό αίτημα να του χορηγηθεί η ειδική άδεια που προβλέπεται προκειμένου να παρακολουθεί τα μαθήματα της σχολής του.

Ο Νίκος Ρωμανός, που πριν από 6 χρόνια είδε το φίλο του Αλέξη Γρηγορόπουλο να ξεψυχάει στα χέρια του, από τις σφαίρες του ειδικού φρουρού Κορκονέα, καταδικάστηκε για την κλοπή στο Βελβεντό Κοζάνης. Στα στημένα δικαστήρια του κράτους, προσπάθησαν να τον κατηγορήσουν για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς και να τον δικάσουν σαν τρομοκράτη.

Δεν τα κατάφεραν, όμως η αντιμετώπισή του από το κράτος, ήταν τέτοια και χειρότερη. Ο Νίκος Ρωμανός δεν έσκυψε το κεφάλι. Από τις φυλακές Αυλώνα κατάφερε να διαβάζει και παρακολουθώντας το σχολείο των φυλακών φέτος πέρασε στο Πανεπιστήμιο. Και τώρα του αρνούνται το αυτονόητο: να πάει στη σχολή του.

Με οδόφραγμα το σώμα του, ο Νίκος, παλεύει με το έσχατο μέσο πάλης. Βάζει μπροστά τη ζωή του και ξεγυμνώνει το κράτος και τους μηχανισμούς του. Τσακίζει την όποια βιτρίνα δημοκρατίας και δικαιοσύνης είχε απομείνει σε αυτή τη δολοφονική κυβέρνηση και συνεχίζει να ζητά το αυτονόητο!

Ο Εισαγγελέας των φυλακών και το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Πειραιά, αρνήθηκαν να δικαιώσουν το αίτημα του Ν.Ρωμανού. ο υπουργός «δικαιοσύνης» κρύβεται πίσω από νομικούς ελιγμούς. Η κυβέρνηση «νίπτει τας χείρας της» και όλοι τραβούν το σχοινί στα άκρα.

Τραγική ειρωνεία(;) : 6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξη, ετοιμάζονται να σκοτώσουν και το φίλο του! Να μην τους αφήσουμε! Τη στιγμή που οι φασίστες της Χρυσής Αυγής μπαινοβγαίνουν με την άνεσή τους από τις φυλακές με την ανοχή της κυβέρνησης ένας νεολαίος σαν και μας βρίσκεται αντιμέτωπος με την πιο σκληρή και εκδικητική στάση της από το δικαστικό σύστημα γιατί διεκδικεί το αυτονόητο.

Δεν είναι μονάχα ο Νίκος Ρωμανός όμως που τους φοβίζει, είναι μια ολόκληρη γενιά που βλέπει στο πρόσωπο του Νίκου τον εαυτό της να περιθωριοποιείται και γιαυτό θέλει να εξεγερθεί.

Όλοι εμείς, οι μαθητές του σήμερα, που ζούμε τον ίδιο αυταρχισμό και την ίδια καταστολή καθημερινά στους αγώνες μας, βροντοφωνάζουμε ότι είμαστε στο πλευρό του Νίκου Ρωμανού! Γιατί δίνει τη ζωή του για το αυτονόητο, το δικαίωμα στη μόρφωση, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, στερούνται πλέον όλο και περισσότεροι από μας.

Είμαστε στο πλευρό του, γιατί δίνει μαθήματα αξιοπρέπειας σε ένα σάπιο κόσμο που όλο και περισσότερο βυθίζεται στην ηττοπάθεια και τον ατομισμό.

Είμαστε στο πλευρό του γιατί ξέρουμε ότι ακόμα και αν δεν έχουμε επιλέξει τον ίδιο τρόπο πάλης, είμαστε στο ίδιο στρατόπεδο.

Αυτό που το Σάββατο, 6/12 θα σηκώσει το κεφάλι και θα βγει στους δρόμους, αψηφώντας την απαγόρευση των πορειών. Θα διαδηλώσουμε γιατί το χρωστάμε στον Αλέξη, το Νίκο, τον Παύλο. Σε όσους πάλεψαν και παλεύουν για μόρφωση, δουλειά και ελευθερίες!

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΡΩΜΑΝΟΥ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου