Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Αθώοι στο Εφετείο οι Μίλτος Ευσταθιάδης και Άρης Σούγελας

Το Εφετείο τους κήρυξε αθώους για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης του εκπροσώπου της εταιρείας που εκμεταλλεύονταν
την πλαζ του Αγ. Κοσμά μέχρι το καλοκαίρι του 2007.

Η εταιρεία αυτή, για λογαριασμό της οποίας ενεργούσε ο μηνυτής τους, με σύμβαση που έχει κριθεί ήδη άκυρη και παράνομη είχε αποκλείσει την πρόσβαση των πολιτών στην παραλία του Αγ. Κοσμά και εισέπραττε εισιτήριο από τους λουόμενους χρησιμοποιώντας παράλληλα την παραλία για την παράνομη λειτουργία νυκτερινών κέντρων και χώρου δεξιώσεων.

Από τις 10 Ιουνίου 2007 και μέχρι σήμερα η πλαζ είναι ελεύθερη στο κοινό αφού ο Δήμος Ελληνικού αφαίρεσε με τη βοήθεια πολλών άλλων δήμων, συνδικαλιστικών και κοινωνικών φορέων αλλά και απλών πολιτών την περίφραξη.

Στις πρώτες μέρες του Αυγούστου του 2007 υπήρξε μια σειρά μηνύσεων που ο εκπρόσωπος της εταιρίας κατέθεσε εκ μέρους της σε βάρος αιρετών, υπαλλήλων του Δήμου αλλά και άλλων πολιτών για διάφορα αδικήματα όπως «αυτοδικία», «διατάραξη οικιακής ειρήνης», «εξύβριση», «απειλή» κλπ.

 
Οι μηνύσεις αυτές παράγουν συνεχώς νέες δίκες καθώς μάρτυρες στις δίκες μηνύονται για ψευδορκία και μέχρι να αθωωθούν καθίστανται κατηγορούμενοι.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο εργαζόμενοι του Δήμου ενώ πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα ως μάρτυρες τον Αύγουστο του 2007, για να καταθέσουν για τα επεισόδια που προκάλεσαν οι άνθρωποι της εταιρείας στην παραλία, βρέθηκαν να κατηγορούνται από τον εκπρόσωπό της για διάφορα αδικήματα. Στοιχεία δε από την απολογία τους χρησιμοποιήθηκαν για να φορτωθούν το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης. Καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε 15 μήνες φυλάκιση ο καθένας και αθωώθηκαν σήμερα στο Εφετείο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα μετά από σωρεία δικών σε πρώτο και δεύτερο βαθμό και μία που έφτασε στον Άρειο Πάγο δεν έχει υπάρξει καμία αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση σε βάρος των εργαζόμενων ή των αιρετών του Δήμου.

Υπάρχουν βεβαίως δικαστικές ταλαιπωρίες και έξοδα. Ίσως αυτός να είναι ο στόχος των μηνυτών.

Ο δρόμος για την ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα άνοιξε το 2007.

Το πλήρωσαν και τον πληρώνουν διάφοροι με πολλή ταλαιπωρία. Η νέα δημοτική αρχή οφείλει να σεβαστεί αυτούς τους αγώνες και να συμβάλει στο να μείνει ανοικτός αυτός ο δρόμος.

Πηγή: sinergasia.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου