Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

Συμφώνησε η Ρένα Δούρου στη μεταφορά σκουπιδιών από την Τρίπολη, στο Δήμο Φυλής; Σοβαρά μιλάτε;

To "αποκαλυπτικό" ρεπορτάζ που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα που ειδικεύεται σε θέματα αυτοδιοίκησης κάνει λόγο για "χριστουγεννιάτικο δώρο" που επιφυλάσσει
η Περιφερειάρχης Αττικής στους κατοίκους της περιοχής με τη μεταφορά των σκουπιδιών του Δήμου Τρίπολης στο ΧΥΤΑ Φυλής.

Ενημερώνει μάλιστα η ιστοσελίδα, η οποία δείχνει να αντιμετωπίζει με συμπάθεια τους αιρετούς του ΠΑΣΟΚ, ότι η Ρένα Δούρου "υπέγραψε σύμβαση" σύμφωνα με την οποία τα σκουπίδια από το Δήμο Τρίπολης θα μεταφέρονται για τους επόμενους τρεις μήνες στο ΧΥΤΑ Φυλής, παραθέτει δε, γι'αυτό ένα έγγραφο που αναρτήθηκε στη Διαύγεια στις 27 Οκτωβρίου 2014.

Το παιχνίδι του εντυπωσιασμού και των αβανταδορικών τίτλων, όμως, έχει κοντά πόδια. Σύμφωνα με διευκρινίσεις που έδωσε η Περιφέρεια, το συγκεκριμένο έγγραφο δεν είναι παρά η νομική και τεχνική περιγραφή της διαδικασίας εισόδου συγκεκριμένων ποσοτήτων απορριμμάτων στο ΧΥΤΑ Φυλής, μεταξύ του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και ενός επαγγελματία μεταφορέα απορριμμάτων. Τι δείχνει δηλαδή το έγγραφο αυτό; Τους όρους και τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τους οποίους και μόνο, αναγνωρίζεται στον επαγγελματία μεταφορέα απορριμμάτων το δικαίωμα εισόδου στο ΧΥΤΑ.

"Κάποιοι ίσως έχουν εξαιρετικά επιλεκτική μνήμη κι έτσι "ξεχνούν" ότι με την Υπουργική Απόφαση στην οποία συμμορφώθηκε (καθώς πρόκειται για υποχρεωτική νομικά διαδικασία) η απελθούσα διοίκηση του ΕΔΣΝΑ, εγκρίθηκε η μεταφορά συνολικά 4.000 τόνων απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης και η διάθεση τους στο ΧΥΤΑ Φυλής. Ο Δήμος Τρίπολης συνεχίζει τη μεταφορά απορριμμάτων δεδομένου ότι οι ποσότητες που έχουν έως σήμερα μεταφερθεί υπολείπονται των 4000 τόνων. Απομένουν 2.936 τόνοι (δηλαδή 0.15% από τα 2 εκατομμύρια τόνους απορριμμάτων που δέχεται ετησίως ο ΧΥΤΑ Φυλής) ως τον Δεκέμβριο" αναφέρει η Περιφέρεια Αττικής.

Η περιφερειακή Αρχή Αττικής έχει δηλώσει κατηγορηματικά αντίθετη στην πρακτική που θέλει τη Φυλή τελικό αποδέκτη των απορριμμάτων από άλλες περιφέρειες και δήμους. Τονίζει, μάλιστα ότι αυτό δεν αφορά την υπό υλοποίηση σύμβαση μεταφοράς, αλλά το νέο (20/11) αίτημα του δημάρχου Τρίπολης προς τα δύο υπουργεία για νέα, εξάμηνη παράταση και μεταφορά 6.000 τόνων, στο οποίο και αντιτίθεται.

Επομένως τι μαθαίνουμε από αυτή την υπόθεση; Ότι εκτός από την κίτρινη δημοσιογραφία, υπάρχει και η πράσινη. Και μυρίζει μούχλα...

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου