Ο κόσμος της στηρίζει τη Νίκη Βόλου,
αλλά αυτό φαίνεται πως δεν είναι αρκετό
Σε δύο επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας, τον Βόλο και τον Πύργο, τα οικοδομήματα των ομάδων που τις εκπροσωπούν στις δύο επαγγελματικές ποδοσφαιρικές κατηγορίες τραντάζονται συθέμελα, καθώς πλέον είναι πολύ ορατός ο κίνδυνος της άμεσης εξαφάνισής τους από τον αντίστοιχο εγχώριο χάρτη του αθλήματος.

Για τον Πανηλειακό αυτό αποτελεί ήδη μια  -εθελούσια-  πραγματικότητα...  Στο "στρατόπεδο" της Νίκης Βόλου, τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα λειτουργούν ως "θηλιά στον λαιμό", που απειλεί με οριστικό "πνιγμό".

Τις τελευταίες ημέρες σημειώθηκε η παραίτηση του Δ.Σ. της ομάδας της Νέας Ιωνίας Βόλου, ενώ η κατάσταση έφτασε μέχρι του σημείου να πληρώνουν οι ίδιοι οι οπαδοί της το πούλμαν, το οποίο θα μετέφερε τους ποδοσφαιριστές στη Βέροια (για τον αγώνα με την τοπική ομάδα, στον οποίον η Νίκη ηττήθηκε με 2-0 παραμένοντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας...).

Ο πρώην "ισχυρός άνδρας" της ΠΑΕ, Ανδρέας Πάτσης, σε πρόσφατες δηλώσεις του, αφού κατηγόρησε ανθρώπους από τον περίγυρο της ομάδας για "παρασιτική λειτουργία", προέβη σε μια άκρως δυσοίωνη εκτίμηση καταγράφοντας τον κίνδυνο να μην υφίσταται καν η Νίκη μετά τον Γενάρη. Βέβαια αν συμβεί κάτι τέτοιο, δεν θα υπάρχει προηγούμενο στη μεγάλη κατηγορία...

Την ίδια ώρα, στο κέντρο της θεσσαλικής πόλης και στη Νέα Δημητριάδα, ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου Γιώργος Βαρούτσικος έριξε μια πρόταση -"βόμβα", με αφορμή και τις εξελίξεις στη Νίκη, αλλά και την προοπτική ενίσχυσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου του Βόλου: "Εφόσον, κι αν έρθει η καταστροφή για τη Νίκη Βόλου και ο Ολυμπιακός Βόλου παραμένει με νύχια και δόντια στη Β' Εθνική, θα ήταν πάρα πολύ ωραίο για να αλλάξει το μάρκετινγκ της ομάδας, να μετονομαστεί, εάν συμφωνεί η γενική συνέλευση, από Ολυμπιακός Βόλου σε Βόλος FC, γιατί έτσι θα χαρακτηριστεί άμεσα η ομάδα της πόλης μας". Ξεκαθάρισε, πάντως, πως δεν κάνει λόγο για συγχώνευση και πως οι δύο ομάδες θα μπορούν να διατηρούν τις τωρινές τους ονομασίες ως ερασιτεχνικά σωματεία.

Αρκετά χιλιόμετρα πιο μακριά, σε μια άλλη γωνιά της Ελλάδας και συγκεκριμένα στον Πύργο, ο Πανηλειακός κατά κυριολεξία "κατέβασε τα ρολά". Μετά από απόφαση του μεγαλομετόχου Θανάση Παπαγεωργίου αποσύρεται, πριν καν εκπνεύσει το ημερολογιακό έτος, από το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, ως απόρροια πολλών και σημαντικών προβλημάτων. Η ομάδα του Πύργου βρισκόταν στην τελευταία θέση του Νότιου Ομίλου, χωρίς νίκη και με μια ισοπαλία και έξι ήττες σε 7 αγώνες (συντελεστής τερμάτων 7-19)...

Ο κ. Παπαγεωργίου υποστηρίζει ότι με την απόφασή του αυτή θα σηματοδοτήσει το πέρασμα σε μια άλλη εποχή: "Προτίθεμαι την πρώτη κιόλας εβδομάδα του νέου έτους να γίνει άμεσα η έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία ενός μεγάλου Πανηλειακού. Που θα χτιστεί από την αρχή και με γερά θεμέλια, θα γίνει μία ομάδα πρότυπο. Όπως κι εγώ τη θέλω και τη φαντάζομαι, αλλά και όλος ο κόσμος της".

Ο Πανηλειακός στα μέσα της δεκαετίας του 1990 είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για πολλούς ήταν παράδειγμα, με τον πολύ κόσμο που μάζευε στις κερκίδες, αλλά και για το ποδόσφαιρο που έπαιζε διαθέτοντας παίκτες όπως οι Τζόρτζεβιτς, Γιαννακόπουλος, Γκώνιας, Ταραλίδης, Λάκης, Ουζουνίδης, Βύντρα, Μπάρνιακ, Σαπάνης, Κυζερίδης. Συμμετείχε 7 χρόνια στην Α' Εθνική, φθάνοντας το 1997 μέχρι την 7η θέση της βαθμολογίας...

Πηγή: www.avgi.gr