Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Με επιτυχία η εκδήλωση της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης για τα οικονομικά

Εκδήλωση-συζήτηση για τα Οικονομικά της Αυτοδιοίκησης και του δήμου μας διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης» την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου
στο 1ο δημοτικό σχολείο Ελληνικού στα πλαίσια της σταθερής της προσπάθειας να ασχολείται με τα ουσιαστικά προβλήματα, μακριά από εντυπωσιασμούς και δημαγωγίες.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πέντε πολύ σημαντικές εισηγήσεις από τους: Σπύρο Τζόκα, αντιπεριφερειάρχη δυτικής Αττικής, πρώην δήμαρχο Καισαριανής & μέλος ΔΣ της ΚΕΔΕ, Άγγελο Παπασπύρου, οικονομολόγο - πρώην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, τους δημοτικούς συμβούλους Βασίλη Βάσσιο & Γιάννη Μαραγκό και την πρώην αντιδήμαρχο Ροδή Γεωργακάκη.

Ο Σπύρος Τζόκας μίλησε για το δυσβάσταχτο πλαίσιο χρηματοδότησης και οικονομικής διαχείρισης που έχει επιβληθεί από τα μνημόνια στην αυτοδιοίκηση τα τελευταία χρόνια και οδηγεί στην επιβάρυνση των κοινωνικών δομών και τελικά στη διάλυση των δήμων μέσω της παραχώρησης δημόσιων υπηρεσιών στον ιδιωτικό τομέα εις βάρος του λαού.


Ο Άγγελος Παπασπύρου έκανε μια εκτενή ανάλυση για το τι ακριβώς παρέλαβε και παρέδωσε στις 31/8/2014 η διοίκηση Κορτζίδη. Με λεπτομερή στοιχεία απέδειξε τη σωστή διαχειριστική πολιτική που ακολουθήθηκε από το 2011 και μετά, προκειμένου να εξοφληθεί το μεγαλύτερο μέρος του παλιού χρέους, χωρίς παράλληλα να δημιουργηθούν νέα χρέη και χωρίς να περιορισθούν οι δράσεις και τα προγράμματα του Δήμου και έκλεισε τονίζοντας χαρακτηριστικά «Όσο αυστηροί είμαστε στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος, τόσο αυστηροί θα είμαστε στην άσκηση κριτικής στη διαχείριση της νέας διοίκησης».


Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Βασίλης Βάσσιος ο οποίος αναφέρθηκε στην ακίνητη περιουσία και την αξιοποίησή της το διάστημα 2011-2014. Αφού έδωσε το πλαίσιο της οικονομικής κατάστασης τη συγκεκριμένη περίοδο ανέλυσε λεπτομερώς την κατάσταση όλων των ακινήτων του δήμου, τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν μετά από πολλών χρόνων ελλιπούς συντήρησης αλλά και λόγω πολεοδομικών αυθαιρεσιών που αντιμετώπιζαν αρκετά απ’ αυτά, όπως το κυλικείο στο λόφο Τρουμπάρι. Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφέρει όλες τις προσπάθειες της διοίκησης Κορτζίδη να επιλύσει όλα αυτά τα προβλήματα, ώστε να υπάρχουν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.


Στην ομιλία της για την Αξιοποίηση του ΕΣΠΑ από τον δήμο η Ροϊδή Γεωργακάκη έκανε λόγο για την αξιοποίηση προγραμμάτων του ΕΣΠΑ για έργα και υπηρεσίες, όπως τον Ποδηλατόδρομο, το Β΄ ΚΑΠΗ, του δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς αλλά και για τα έργα για τα οποία έχουν υποβληθεί προτάσεις προκειμένου να χρηματοδοτηθούν, όπως προσθήκη αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού, ανακατασκευή Δημοτικών και Σχολικών κτηρίων, διαχείριση ευπαθών κοινωνικών ομάδων και κομποστοποίηση οικιακών βιοαποβλήτων και αποβλήτων κήπων. Ως διοίκηση, τόνισε, «δεν διστάσαμε να κριτικάρουμε και να αποκαλύψουμε προγράμματα που δεν έχουν σχέση με τις πραγματικές ανάγκες. Δεν δεχθήκαμε να εργασθούν στο Δήμο εργαζόμενοι διαμεσολαβούμενοι από ΜΚΟ οι οποίες εισέπρατταν σημαντικά ποσά διαχειριζόμενες πόρους για την ανεργία και την κατάρτιση».


Την εισήγηση για το πώς κινείται η σημερινή διοίκηση του δήμου στα οικονομικά έκανε ο Γιάννης Μαραγκός. «Οι συγκυρίες έφεραν στη τωρινή διοίκηση του δήμου πρόσωπα και πολιτικές που διοίκησαν στο παρελθόν το δήμο και είναι άμεσα συνδεδεμένες με την οικονομική του κατάσταση». Με παραδείγματα τα πρώτα δείγματα της οικονομικής διοίκησης, όπως τα ανταποδοτικά τέλη, τα τέλη νεκροταφείου, τις οικονομικές επιβαρύνσεις σε φορείς και κόμματα και τις περικοπές των επιχορηγήσεων των συλλόγων κατέληξε λέγοντας «Η παράταξη μας θα παλέψει με έντιμο και αποφασιστικό τρόπο έτσι ώστε οι κάτοικοι της περιοχής να γνωρίζουν έγκαιρα τις επιπτώσεις των κινήσεών τους και να αντισταθούν στα σχέδιά τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου