Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Καμπάνια συλλογής υπογραφών για τις συγκοινωνίες

Ο λόγος στην τοπική κοινωνία να πάρει την υπόθεση των αστικών συγκοινωνιών στα χέρια της.

Όπως τονίζει η Επιτροπή Κατοίκων που οργανώνει την καμπάνια συλλογής υπογραφών "Πρέπει να σταματήσουμε να παρακολουθούμε τις αστικές συγκοινωνίες να εξαρθρώνονται σε βάρος όλων όσοι τις  χρησιμοποιούμε.

Για το λόγο αυτό πήραμε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών σε ένα κείμενο το οποίο προβάλλει συγκεκριμένα αιτήματα. Τα αιτήματα αυτά δεν είναι σημερινά. Σήμερα όμως λέμε "Φτάνει πιά! Έως εδώ! Υπάρχουν λύσεις και τις διεκδικούμε!

Η συλλογή υπογραφών γίνεται και ηλεκτρονικά.

Το ιστολόγιό μας στηρίζει την πρωτοβουλία και τις επόμενες ημέρες θα φιλοξενεί την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Ολόκληρο το κείμενο συλλογής υπογραφών είναι το παρακάτω:

Προς: Υπουργό ΥΠΟΜΕΔΙ
            Πρόεδρο ΟΑΣA
            Πρόεδρο ΣΤΑΣΥ
Κοινοποίηση: Δήμαρχο Ελληνικού-Αργυρούπολης
                 Δημοτικό Συμβούλιο Ελληνικού-Αργυρούπολης
 
Εμείς που υπογράφουμε

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

Διότι πρόσφατα ο ΟΑΣΑ προχώρησε  σε επί πλέον περικοπές των λεωφορειακών γραμμών που εξυπηρετούσαν τους κατοίκους στην περιοχή μας με συνέπεια την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των δημόσιων συγκοινωνιών στο δήμο μας και αλλού.

Η δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας δεν μπορεί να καλύψει τα κενά που δημιουργούνται, ενώ επί πλέον μεταφέρει σημαντική οικονομική επιβάρυνση στους δήμους.

Οι κάτοικοι του Ελληνικού και της Αργυρούπολης και ιδιαίτερα οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία γραμμή που να φθάνει στην Αθήνα. Για αυτές τις μεταφορές χρειάζεται να μετεπιβιβαστούν σε άλλες γραμμές στη Λ. Βουλιαγμένης και στην Λ. Ποσειδώνος.

Η συχνότητα των δρομολογίων τόσο των λεωφορείων όσο και του Μετρό είναι πολύ κακή με συνέπεια την αύξηση της ταλαιπωρίας  των επιβατών αλλά και του κόστους δεδομένου ότι ο μειωμένος χρόνος στο ενιαίο εισιτήριο συχνά δεν επαρκεί για τη χρήση δύο μεταφορικών μέσων.
                                            
ΖΗΤΑΜΕ
  1. Την πύκνωση των δρομολογίων του Μετρό.
  2. Την τροποποίηση των γραμμών 154 και 164 (πρώην Α4) ώστε να ενώνουν το Ελληνικό με την Αργυρούπολη και να τερματίζουν στην Αθήνα.
  3. Τη δημιουργία στάσης στο τέρμα της Ελ. Βενιζέλου στο Άνω Ελληνικό μίας τουλάχιστον τοπικής γραμμής πού διασχίζει την Ιασωνίδου και την Ελ. Βενιζέλου.
  4. Τη μεταφορά της αφετηρίας του 201 στην οδό Θράκης ώστε να εξυπηρετεί τις μετακινήσεις προς τις υπηρεσίες του δήμου επί της Αργυρουπόλεως.
  5. Τη συγκοινωνιακή εξυπηρέτηση συνοικιών του δήμου μας όπως το Κ. Ελληνικό και η Άνω Αργυρούπολη.
  6. Τη δημιουργία γραμμής που να συνδέει πληρέστερα το δήμο μας με τον Πειραιά.
  7. Την πύκνωση των δρομολογίων των λεωφορείων.
Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου