Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Mega: «Οι εργαζόμενοι έσβησαν τη φωτιά» - Εργαζόμενη: «Οι διαδηλωτές έσβησαν τη φωτιά»

Mega, 6.12.14: «Λίγη ώρα νωρίτερα, κουκουλοφόροι έριξαν βόμβα μολότοφ σε πολυκατάστημα, το οποίο είχε κατεβασμένα ρολά. Μέσα βρίσκονταν υπάλληλοι, οποίοι κινδύνεψαν από την επίθεση καθώς ξέσπασε φωτιά. Όπως βλέπετε στο βίντεο ντοκουμέντο, εργαζόμενοι με πυροσβεστήρες έσβησαν την πυρκαγιά, ενώ το πολυκατάστημα γέμισε καπνούς».

Δείτε εδώ ολόκληρο το «βίντεο-ντοκουμέντο» που επικαλείται η δημοσιογράφος, στο οποίο φαίνονται οι… «εργαζόμενοι» -έχοντας μαυροκόκκινες σημαίες στα χέρια και τσάντες στην πλάτη- να σβήνουν τη φωτιά…

Εργαζόμενη στο κατάστημα, 7.12.14: «Μας βοήθησαν πολύ και τα παιδιά της διαδήλωσης. (…) Λοιπόν, τη φωτιά την έσβησαν διαδηλωτές, ούτε πυροσβεστική, ούτε εργαζόμενοι της επιχείρησης, την έσβησαν διαδηλωτές. Όπως, επίσης, μας βοήθησαν να βγούμε και με κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας κατέβηκαν κάτω να δουν αν υπάρχει κόσμος να τον βοηθήσουνε να βγει. Διαδηλωτές, έτσι;».

Δείτε το βίντεο:


Επιπλέον, σε ανακοίνωση αναρχικών συλλογικοτήτων «Για τα γεγονότα της πορείας 6/12 στη Θεσσαλονίκη», και μετά από περιγραφή του περιστατικού πανομοιότυπη με την παραπάνω μαρτυρία, διαβάζουμε:

«Ενέργειες όπως η συγκεκριμένη εμπρηστική επίθεση δεν συνάδουν με τη λογική και τις πρακτικές του κινήματος -ενός κινήματος που αγωνίζεται για ζωή και ελευθερία- και τις θεωρούμε ξεκάθαρα εχθρικές απέναντί μας. Εκτός των άλλων, λειτουργούν συκοφαντικά και επιβαρυντικά σε αγωνιστές που συλλαμβάνονται από τις δυνάμεις καταστολής. Για όλους αυτούς τους λόγους, εμείς από την πλευρά μας ξεκαθαρίζουμε ότι τέτοιες ενέργειες δεν θα γίνουν ανεκτές».

Είναι, όμως, η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο κανάλι παραποιεί μέσω ρεπορτάζ την… πραγματικότητα; Όχι! Είναι -τουλάχιστον- η 4η καταγεγραμμένη περίπτωση, καθώς:

- στις 7.12.08 αλλοίωσε το βίντεο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου,
- στις 18.11.09 παραποίησαι τις δηλώσεις της Υπουργού Παιδείας σχετικά με το Indymedia,
- στις 17.11.11 παρουσίασε καλοκαιρινά πλάνα συγκρούσεων σε… χειμερινή διαδήλωση!

Δείτε την παλαιότερη σχετική δημοσίευση του ιστότοπου εδώ.

Διαβάστε επίσης:


 

Βίντεο με τα ΜΑΤ να "φορτώνουν" μπουκάλι σε τσάντα διαδηλωτή


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου