Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

Ναι στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης για τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η εφαρμογή του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων καταρρέουν. Μία απλή ανάλυση το αριθμών αποδεικνύει το μέγεθος της ληστείας που συντελείται σε βάρος του ελληνικού λαού.
Αναδημοσιεύουμε εδώ σχετικό κείμενο του καθηγητή ΕΜΠ, Νίκου Μπελαβίλα, συντονιστή της έρευνας για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα 6μέρες, στις 29 Νοεμβρίου 2012. Οι αριθμοί είναι αποκαλυπτικοί...



ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΑΛΛΑ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!

του Νίκου Μπελαβίλα, Επίκουρου Καθηγητή ΕΜΠ

Με συνέπεια, επάλληλες κυβερνήσεις, έκτισαν μία μυθολογία για την «αξιοποίηση» του Ελληνικού. Στην αρχή ήταν υπερβολικά μεγάλος ο χώρος για πράσινο, δεν το έχει ανάγκη η Αθήνα ή το χρειάζονται άλλες γειτονιές περισσότερο. Στη συνέχεια θα λειτουργούσε ανταποδοτικά, θα κατεδαφίζαμε κάπου αλλού πυκνοδομημένες περιοχές για να φτιάξουμε πάρκα, ανταλλάσσοντας με γη από το Ελληνικό. Κατέληξε στην ιδέα ότι τώρα δεν έχουμε πια τέτοιες πολυτέλειες, επομένως είναι ώρα να το πουλήσουμε για να μειώσουμε το χρέος. Το ηθικό-δεοντολογικό σκέλος της προσέγγισης δεν θα το συζητήσουμε εδώ: Το πως δηλαδή, οι ίδιοι πάντα κυβερνώντες, από το 1996 έως σήμερα, ακροβάτησαν σε όλες τις εκδοχές· μεγάλου πάρκου, μικρότερου πάρκου, ανταλλάξιμου πάρκου, επιχειρηματικού πάρκου για να καταλήξουν στην εν ψυχρώ πώληση του 100% του χώρου. Ας δούμε όμως την πώληση αυτή καθ’ εαυτή.

«Νύχτα» μπαίνουν στον Υμηττό μέσω νεκροταφείου

ΜΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ Α' ΖΩΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΩΣ ΤΩΡΑ ΕΜΕΝΕ ΑΛΩΒΗΤΗ

«Κάποια από τα φέρετρα ήταν άδεια, ενώ οι νεκροί που ενταφιάστηκαν προέρχονταν από την κατηγορία των «αζήτητων», προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα»
Της ΝΤΙΝΑΣ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ (Ελευθεροτυπία)

«Φωτογραφική τακτοποίηση του παράνομου -με τη βούλα της Ειδικής Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος- νεκροταφείου, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2011».

Είναι γνωστό ότι εδώ και καιρό δεν τηρούνται καν τα προσχήματα από τη συγκυβέρνηση. Για πρώτη φορά όμως με δύο φράσεις μιας τροπολογίας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ μπαίνει χέρι στην Α' Ζώνη Προστασίας του Υμηττού, η οποία δεν έχει παραβιαστεί ουδέποτε κι από κανέναν. Σύμφωνα με την «τροπολογία της νύχτας», καθώς ψηφίστηκε από μερικούς νυσταγμένους εκπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου αρκετή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, νομιμοποιούνται τα νεκροταφεία που βρίσκονται στην Α' Ζώνη Προστασίας του Υμηττού. Μακάβριο, από κάθε άποψη!

Για όσους δεν καταλαβαίνουν Ελληνικά, το γράφουμε και γκρίκλις ...


θεϊκή αυτογνωσία