Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων για το 165

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων έχει ως εξής:
 
Ανακοίνωση της Επιτροπής Κατοίκων για τη νέα αναγγελθείσα γραμμή 165
«Τερψιθέα - Αργυρούπολη - Σύνταγμα»
Πληροφορηθήκαμε από την ιστοσελίδα του Δήμου τη δημιουργία μιας δοκιμαστικής γραμμής με τον αριθμό 165 η οποία θα ξεκινάει από την Τερψιθέα και μέσω της Λ. Κύπρου θα τερματίζει στην Αθήνα.

Επίσης ότι αυτό έγινε χάρη στις παρεμβάσεις του δημάρχου στους αρμόδιους φορείς χωρίς «δήθεν μάζεμα υπογραφών για το θεαθήναι». Δε θα τσακωθούμε με το δήμαρχο για το αν η δική του παρέμβαση ήταν περισσότερο αποτελεσματική από το μάζεμα των υπογραφών που ξεκινήσαμε η επιτροπή κατοίκων εδώ και μερικές εβδομάδες. Αν του αρέσει να εξυψώνει τον εαυτό του μειώνοντας τους άλλους, αυτό είναι δικό του πρόβλημα. Οι 1.000 και πάνω υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέχρι σήμερα για το συγκοινωνιακό δεν είναι κάτι  καταφρονητέο όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, αντίθετα πιστεύουμε ότι τον έβαλαν σε κίνηση.

Το θέμα τώρα είναι τι ακριβώς διαβάζουμε ότι πέτυχε ο δήμαρχος για όλους εμάς. Κάτι για το οποίο αξίζει να σταματήσουμε τη δράση μας ικανοποιημένοι ότι το πρόβλημά μας λύθηκε και ας πάρει όλες τις «δάφνες» αυτός. Χαλάλι του.

Στο έγγραφο του Προέδρου του ΟΑΣΑ κ. Δημητριάδη αναφέρεται ότι η νέα γραμμή 165 που θα ξεκινήσει τις επόμενες 10 ημέρες, θα λειτουργήσει δοκιμαστικά και θα επανεξεταστεί στη συνέχεια με βάση στοιχεία επιβιβάσεων και ακυρώσεων. Δηλαδή ο ΟΑΣΑ δίνει μια γραμμή για την οποία μας λέει ότι αν δεν πάει καλά θα την κόψει.

Απορίας άξιο είναι επίσης ότι ο ΟΑΣΑ δεν κάνει το αυτονόητο. Να επαναφέρει το 164 στην παλιά του διαδρομή (τότε που ήταν Α4) αλλά δημιουργεί μια νέα γραμμή -το 165- για την οποία θέτει όρο διατήρησης μόνο εάν είναι αποδοτική σε εισπράξεις και η οποία θα μοιράζεται τους επιβάτες με την ήδη υπάρχουσα γραμμή 164 που πηγαίνει μέχρι τον Άγιο Δημήτριο.

Δεν είναι χωρίς σημασία να σημειώσουμε ότι τις υποσχέσεις αυτές τις δίνει ένας υπουργός που αύριο δε θα βρίσκεται στη θέση του.

Τα παραπάνω μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το καλύτερο είναι να συνεχίσουμε τη δράση μας σαν επιτροπή.

Την Τετάρτη θα συνεδριάσουμε στις 6 μ.μ. στο Α΄ΚΑΠΗ Αργυρούπολης. Η συνεδρίασή μας είναι ανοιχτή και απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε συμπολίτη μας που θέλει να αφιερώσει λίγο χρόνο από τη ζωή του να έρθει.

Μέχρι σήμερα έχει γίνει μια καλή προσπάθεια, το πλαίσιο των αιτημάτων δέχεται παρατηρήσεις και βελτιώσεις και υπάρχουν και άλλες προτάσεις που διεκδικούμε και όχι μόνο τη σύνδεση της Αργυρούπολης με την Αθήνα.

Τέλος, τα πανό της Επιτροπής Κατοίκων που καλούν για τη σύσκεψη της Τετάρτης και τα αναρτήσαμε το Σάββατο φαίνεται κάποιους ενόχλησαν και τα εξαφάνισαν πριν περάσουν 48 ώρες. Δεν πρόκειται να πετύχουν κάτι γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.    
  
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
12/01/2015

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου