Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ήρθε η ώρα των υπεύθυνων πολιτών

γράφει ο Στάθης Αποστολόπουλος

Στις επερχόμενες εκλογές, οι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ πολιτικοί προτάσσουν το τραγικό δίλημμα θέλετε αργό ή γρήγορο θάνατο; Άμεση πτώχευση αν βγει από τις εκλογές άλλο κόμμα ή ελεγχόμενη συγκαλυμμένη χρεοκοπία (όπως αυτό που περνάει ο τόπος);

Οι συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που διέρρηξε τον κοινωνικό ιστό με την υπερφορολόγηση, τσάκισε την παραγωγική μηχανή και απέτυχε να μεταρρυθμίσει το κύριο πρόβλημα της χώρας, για το οποίο και είναι αποκλειστικά υπεύθυνη, ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ.

Προσπαθεί να φοβίσει τους Έλληνες υπεύθυνους πολίτες, που επιθυμούν την χώρα μας ΕΛΕΥΘΕΡΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ στην ένωση που συμμετέχουμε.

Οι σπασμωδικές προσπάθειές τους, χωρίς ίχνος μελέτης, κατάφεραν να δώσουν τον πλούτο της χώρας σε λίγους. Η βίαιη προσαρμογή στις απαιτήσεις των “φίλων δανειστών”, στο τέλος του 2014 κατάφερε με επτά χρόνια ύφεσης να μειώσει τον πλούτο της χώρας κατά 27,4 % και να αυξήσει το χρέος από 120% στο 175%.


Οι “φίλοι δανειστές ομολογούν πλέον ότι το σχέδιό τους για έξοδο από το Μνημόνιο απέτυχε και ζητούν Νέο Μνημόνιο Συνεργασίας.

Τη στιγμή που οι ντόπιοι καρεκλοκένταυροι ανακοινώνουν την έξοδο από αυτά, τους διαψεύδουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Τους “ξεβγάζουν” θα λέγαμε αλλιώς.

Ποια υπεύθυνη κυβέρνηση θα είχε τέτοια πολιτική ανευθυνότητα και τέτοιο πολιτικό λαϊκισμό σε μια κατά τα άλλα ήδη χρεοκοπημένη χώρα, της οποίας το Σύνταγμα είχαν ορκιστεί να διαφυλάττουν και αντ' αυτού, αντί να σκίσουν τα μνημόνια έσκισαν και καταπάτησαν το ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

Έχουμε Παιδεία;

Αν κάποιος διαβάσει το Άρθρο 16 του Συντάγματος (Παιδεία, τέχνη, επιστήμη)
στην παράγραφο 4 αναφέρει: Όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια. Το Κράτος ενισχύει τους σπουδαστές που διακρίνονται, καθώς και αυτούς που έχουν ανάγκη από βοήθεια ή ειδική προστασία, ανάλογα με τις ικανότητές τους.

Έχουμε Υγεία;

Αν κάποιος διαβάσει το Άρθρο 21 του Συντάγματος αναφέρει :

α) Παράγραφος 3: Το κράτος μεριμνά για την υγεία των πολιτών και παίρνει ειδικά μέτρα για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων.

β) Παράγραφος 5: Ο σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του κράτους.

Έχουμε ασφάλεια;

Πριν από μόλις λίγες μέρες αποκαλύφθηκε, λόγω του τραγικού ατυχήματος με το καράβι που καιγόταν, ότι 14 από τα 16 ελικόπτερα παντός καιρού είναι καθηλωμένα λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. Αν πετούσαν πόσες ζωές θα γλίτωναν και τα χρήματά μας θα έπιαναν τόπο;

16 SUPER PUMA για τα οποία πάλι πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ποιος “λαδώθηκε” ΠΑΛΙ.

Αυτά τα λίγα παραπάνω σχόλια μού δίνουν το δικαίωμα

  • Να θέλω να αλλάξει αυτή η προδοτική κυβέρνηση, που αγνόησε τον Ελληνικό λαό, και χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του κοινοβουλίου έβαλε υπογραφές υποθήκης του κράτους και της Εθνικής Ανεξαρτησίας.
  • Να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τα σκάνδαλα που όλοι γνωρίζουν και έχουν παραδεχθεί και οι κυβερνήσεις των εμπλεκομένων χωρών.
  • Να αποκαλυφθεί το σκάνδαλο με την ΕΛΣΤΑΤ και η παραχάραξη της αλήθειας περί ελλείμματος με αποτέλεσμα την βίαιη εισαγωγή μας στο ΔΝΤ.
  • Να αποδοθούν ευθύνες σε όσους χρηματίστηκαν και να επιστραφούν τα χρήματα αυτά.
Αυτά τα λίγα!!! και μόνο δίνουν το δικαίωμα σε κάθε υπεύθυνο πολίτη να μην φοβάται όσα λέγονται αυτές τις μέρες, περί πτωχεύσεως κλπ κλπ.

Στα χαρτιά μάς έχουν ήδη χρεοκοπήσει, στη συνείδησή μας ΟΧΙ !
 

θέλουμε να αλλάξει η κατάσταση με ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΑ ΜΕΣΑ
ΧΩΡΙΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ

θέλουμε την Ελλάδα πίσω

θέλουμε τη ζωή μας πίσω

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου