«Η προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ, αποδεικνύει σίγουρα ένα πράγμα: ότι παιρνάνε για χαζή μια ολόκληρη κοινωνία», αναφέρει σε άρθρο του ο Θοδωρής Κατωπόδης. *

Ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Αθηνών, σημειώνει πως «υποσχέθηκαν ότι θα νοικοκυρέψουν το δημόσιο κι αυτό που έκαναν ήταν να απολύσουν 5.000 κόσμο και να δημιουργήσουν χάος στις δημόσιες υπηρεσίες.

Υποσχέθηκαν ότι θα «νοικοκυρέψουν» την υγεία και αυτό που έκαναν ήταν να διαλύσουν τα δημόσια νοσοκομεία και να ακριβύνουν τα φάρμακα.

Υποσχέθηκαν ανάπτυξη κι έφεραν λιποθυμίες και αποκλεισμούς στα σχολεία, ανεργία και εργασιακές σχέσεις Κίνας.

Στο όνομα της ανταγωνιστικότητας τους, 100.000 νέοι επιστήμονες έφυγαν από τη χώρα, στην προσπάθειά τους να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να βρουν δουλειά.

Και αφού τα έκαναν όλα αυτά και πολλά παραπάνω, η ΝΔ εμφανίζει τον Σαμαρά ως προστάτη της οικογένειας, που λέγεται Ελλάδα, να λέει ότι «φέραμε την Ελλάδα εκεί που πρέπει».

Δεν είναι μόνο η προκλητική ομολογία του σχεδίου της ΝΔ που μας ενοχλεί. Ένα σχέδιο που χρησιμοποιώντας ως εργαλείο εκφοβισμού το χρέος, διέλυσε το μικρό κοινωνικό κράτος που είχε απομείνει, έκανε την εργασία προνόμιο και την αξιοπρέπεια πολυτέλεια, για να καταλήξουμε 5 χρόνια μετά το χρέος να έχει αυξηθεί από το 121% στο 147% του ΑΕΠ. Είναι τα ψέματα που μας είπαν και η εξαθλίωση στην οποία μας οδήγησαν».

Και συνεχίζει:

«Οκτώ ημέρες πριν τις εκλογές, η ΝΔ έχει παίξει όλα της τα χαρτιά. Το success story κατέρρευσε, τα σενάρια Grexit διαψεύδονται από Ευρωπαίους αξιωματούχους, όπως ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, και από γερμανικές εφημερίδες, όπως η BILD, που στο παρελθόν είχαν πρωτοστατήσει στη δημιουργία τέτοιων σεναρίων. Ο μόνος σύμμαχος που έχει απομείνει στον Σαμαρά, είναι ο ομόλογός του στην Ισπανία, Μαριάνο Ραχόι, ο πρωθυπουργός της διαφθοράς και των οικονομικών σκανδάλων, που είναι ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός των εξώσεων και των πλειστηριασμών των κατοικιών. Την ίδια ώρα που το αδερφό μας κόμμα στην Ισπανία, το Podemos, φαίνεται πως θα είναι η επόμενη κυβέρνηση στις εθνικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για το φετινό Νοέμβρη».
«Στον αντίποδα όλων αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται για να επαναφέρει την ελπίδα και την αξιοπρέπεια.

Με τις δεσμεύσεις τις Θεσσαλονίκης, περιγράφουμε ένα νέο πλαίσιο για τη ζωή όσων από εμάς χτυπηθήκαμε περισσότερο από την κρίση. Και στο σχέδιο για την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης και την παραγωγική ανασυγκροτηση, θέλουμε μαζί μας τη νεολαία. Μια τεράστια δεξαμενή ανθρώπων με διάθεση, ιδέες, γνώση και όρεξη, που η αυριανή κυβέρνηση της Αριστεράς θα αξιοποιήσει. Αρχίζοντας με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, χωρίς το σημερινό ηλικιακό όριο. Κι αυτό είναι μέτρο που δεν κοστίζει.

Όπως μέτρο που δεν κοστίζει είναι και η προστασία της εργασίας, με την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που την «απελευθέρωσαν» και η φορολογική και θεσμική ενίσχυση της νεανικής επιχειρηματικότητας, ώστε να μη φύγουν άλλοι νέοι άνθρωποι από εδώ και να γυρίσουν όσοι και όσες μετανάστευσαν», προσθέτει.

«Στις 25 Γενάρη δεν τελειώνουν μόνο τα Μνημόνια. Τελειώνει μια ολόκληρη αντίληψη που επέτρεπε στους κυβερνώντες να λένε και να κάνουν ό,τι θέλουν, χωρίς κανένα κόστος, γιατί η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ δεν κρύβεται στα μεγάλα κανάλια και τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Η δύναμη της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στις γειτονιές και τους χώρους δουλειάς. Με αυτή τη δύναμη θα διαπραγματευτεί και με αυτή τη δύναμη θα νικήσει!», καταλήγει ο κ. Κατωπόδης.


* Ο Θοδωρής Κατωπόδης είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα
και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ της Αθήνας.
Γεννήθηκε το 1986 στο Βύρωνα και σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας.
Μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού και μετέπειτα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.
Έφυγε από την Ελλάδα το 2012 για να εργαστεί στο CERN.
Επέστρεψε τον Οκτώβρη του 2014.

Πηγή: newpost.gr