Σάββατο, 10 Ιανουαρίου 2015

Περιφέρεια Αττικής: Οι υπηρεσίες Πολιτικής προστασίας στο πλευρό των πολιτών κατά την κακοκαιρία

Οι υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, ήσαν από την πρώτη στιγμή της κακοκαιρίας που έπληξε την Αττική στις 29 Δεκεμβρίου, σε πλήρη ετοιμότητα προκειμένου να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας και να μην αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα στις μετακινήσεις τους οι πολίτες.

Παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών, τις ελλείψεις μέσων και τις αντικειμενικές δυσκολίες, οι οδικές αρτηρίεςκαι οι παράπλευροι της εθνικής οδού δρόμοι διατηρήθηκαν ανοικτοί και οι πολίτες δεν κινδύνεψαν κατά τις μετακινήσεις τους χάρη στις ενέργειες της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής και της άριστης συνεργασίας της με τις υπηρεσίες της Πυροσβεστικής.

Η περιφέρεια Αττικής επλήγη από επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (χιονοπτώσεις, παγετό, ισχυρούς ανέμους) κατά το χρονικό διάστημα που τέθηκε σε ετοιμότητα από 29 Δεκεμβρίου 2014 έως και σήμερα (το πρώτο χρονικό διάστημα από 29/12/14 έως 03/01/15 και το δεύτερο από 05/01/14 έως και σήμερα) χωρίς ενδιάμεσα να σταματήσει την ρίψη άλατος για τον πάγο τις βράδυνες και πρωινές ώρες. Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 2.500 τόνοι αλατιού, καλύπτοντας τις ανάγκες όλης της περιφέρειας Αττικής.

Η Περιφέρεια Αττικής έθεσε σε επιφυλακή από την πρώτη στιγμή τις αρμόδιες υπηρεσίες (Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων Περιφερειακών Ενοτήτων, ΔΕΣΕ, ΔΚΕΣΟ) υπό το συντονισμό της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας. Ο συντονισμός των ενεργειών, μαζί με τα αρμόδια στελέχη της Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας, έλαβε χώρα σε όλη τη διάρκεια των καιρικών φαινομένων από το Κέντρο Συντονισμού της Περιφέρειας για τον αποχιονισμό, στο εργοτάξιο ΔΕΣΕ στο Καπανδρίτι.

Παράλληλα η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους δήμους έλαβε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη λειτουργία θερμαινόμενων χώρων για την φιλοξενία και προστασία πολιτών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για όσο διαρκούν αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου