Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παρούσα στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ - Το Αύριο, ΤΩΡΑ!




Οι νέοι και οι νέες βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα διεκδικώντας μία ζωή με αξιοπρέπεια. Είμαστε εδώ, όλοι εκείνοι και όλες εκείνες που βιώνουν την ανεργία, την εργασιακή επισφάλεια, που βρέθηκαν μετανάστες στο εξωτερικό.

Είμαστε εδώ και ονειρευόμαστε μία διαφορετική ζωή, με αξιοπρεπή εργασία και δικαιώματα, με παιδεία και υγεία για τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες. Με δημοκρατία σε όλα τα επίπεδα, ενάντια στους αποκλεισμούς, την περιθωριοποίηση, τις διακρίσεις και το φασισμό.

Στις 25 Γενάρη ψηφίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, κάνουμε πραγματικότητα της Κυβέρνηση της Αριστεράς! Από τις 26 Γενάρη ανοίγουμε δρόμο στην ελπίδα, πρωταγωνιστούμε στην ανατροπή, δημιουργούμε συλλογικά, πέρα από τα όριά τους.

Ακολουθούν αλφαβητικά οι υποψήφιοι και οι υποψήφιες βουλευτές της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στα ψηφοδέλτια νίκης του ΣΥΡΙΖΑ:

giannos
Γιαννόπουλος Ιωάννης (Γιάννος)  Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθήνας
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986 και μεγάλωσε στο Μαρούσι. Αφού αποφοίτησε από τη Γερμανική Σχολή Αθηνών, σπούδασε στη Σχολή Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Ως φοιτητής συμμετείχε στις συλλογικές
διαδικασίες και τα όργανα του φοιτητικού κινήματος, καθώς και στα -καταργημένα σήμερα- όργανα συνδιοίκησης του πανεπιστημίου, με αποκορύφωμα τις κινητοποιήσεις του 2006-2007 ενάντια στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του συντάγματος. Την ίδια περίοδο οργανώθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού, και υπήρξε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας της. Πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Υπολογιστική Μηχανική στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου έζησε και τα δύο πρώτα χρόνια της κρίσης. Ολοκλήρωσε με υποτροφία τις σπουδές του, και αποφάσισε να γυρίσει στην Ελλάδα, αντίθετα από το ρεύμα της μαζικής μετανάστευσης των νέων επιστημόνων. Σήμερα εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα, σε εταιρία παραγωγής λογισμικού υπολογιστών, έχοντας ενεργό συνδικαλιστική δράση στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, του οποίου της Κεντρικής Αντιπροσωπείας είναι μέλος, και στο Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.  Η συμμετοχή του στα κινήματα εμπνέεται και από την υποχρέωση να  αγωνίζεται και για όσους νέους δεν στάθηκαν το ίδιο τυχεροί ώστε να μείνουν στην Ελλάδα. Εναι μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

thwmaΘωμά Δήμητρα Υποψήφια Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης
Η Δήμητρα Θωμά είναι η υποψήφια της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ στην Ά Θεσσαλονίκης. Γεννήθηκε το Δεκέμβρη του 1987 και μεγάλωσε στην Τούμπα. Αποφοίτησε από το 1ο Πειραματικό Λύκειο Θεσ/νίκης το 2005 και από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΑΠΘ (τομέα M.Nε.S) το 2011. Ενεργή στο κίνημα ενάντια στο νόμο – πλαίσιο Γιαννάκου, τις καταλήψεις για το άρθρο 16, την εξέγερση του Δεκέμβρη, το κίνημα Πλατειών και το κίνημα SOS Χαλκιδική ενάντια στην εξόρυξη χρυσού. Μέλος της νεολαίας Συνασπισμού από το 2005 και μετέπειτα της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Εκλεγμένη στο Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας από το 2007 μέχρι το 2011 (με το σχήμα ΔΑΡΑΣ-ΑΡ.ΕΝ). Ήταν από τα ιδρυτικά μέλη του Δικτύου Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων Θεσ/νίκης και μέλος της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη, υποψήφια με το συνδυασμό στις δημοτικές εκλογές του 2010 και 2014 . Εργάστηκε ως φιλόλογος-παιδαγωγός σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης του Δήμου Θεσ/νίκης, συνεργάστηκε με την εταιρεία 11marketing. Πλέον είναι »ωφελούμενη» σε πρόγραμμα voucher και διδάσκει στο κοινωνικό φροντιστήριο της Ετεροτοπίας (πολιτικό- πολιτιστικό στέκι). Κόρη της Μαρίας Γεράκη και του Νίκου Θωμά (διευθυντής της Εθνικής Ακινήτων) αγωνιστές και στελέχη της αριστεράς.

24 (2)

Κάραλης Διονύσιος (Διονύσης) Υποψήφιος Βουλευτής Αρκαδίας
Γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στην Τρίπολη. Πήγε σχολείο στο 2ο γυμνάσιο και λύκειο Τρίπολης. Έχει καταγωγή από την Νυμφασία και την Βυτίνα Αρκαδίας.  Συμμετείχε ενεργά στο μαθητικό κίνημα του 2006 και το φοιτητικό του 2008,
ως ανένταχτος αριστερός για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας, στηρίζοντας τα ψηφοδέλτια της Αριστερής Ενότητας. Είναι οικονομολόγος, πτυχιούχος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενώ είναι απόφοιτος του μεταπτυχιακού τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών  Οικονομικών Σπουδών της ΑΣΟΕΕ . Ειδικεύεται σε θέματα οικονομικής πολιτικής, αγοράς της εργασίας και δημοσίων οικονομικών. Εργάζεται με 9μηνη σύμβαση εργασίας στο ΠΕΔΥ Τρίπολης (voucher υγείας ) πάνω σε θέματα μεταρρύθμισης του πρωτοβάθμιου συστήματος υγείας. Είναι μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ από το 2011.

201501101033250863 (1)Καρυώτη Φωτεινή Υποψήφια Βουλευτής Λάρισας
Γεννήθηκε στη Λάρισα το 1987, μέλος της Νεολαίας Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Απόφοιτος Τμήματος ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΠΘ, Κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος της Πολυτεχνικής Σχολής (Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης) Παν/μίου Θεσσαλίας στην «ΧΩΡΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ».


katopodisΚατωπόδης Θεόδωρος (Θοδωρής) Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Αθήνας
Ο Θοδωρής Κατωπόδης είναι μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Βύρωνα και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Β’ Αθηνών. Γεννήθηκε το 1986 στο Βύρωνα, σπούδασε στο Πολυτεχνείο της Πάτρας, όπου συμμετείχε ενεργά στους αγώνες για την υπεράσπιση του δημοσίου πανεπιστημίου
και του κινήματος κατά της αναθεώρησης του αρ.16. Μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από το 2010 και μετέπειτα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Εργάστηκε για 3 χρόνια στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικών Ερευνών (CERN).

rapanakis Ραπανάκης Σπυρίδων (Σπύρος) Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Πειραιά
Ο Σπύρος Ραπανάκης γεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στο Κερατσίνι. Ζει στην περιοχή της Αμφιάλης και εργάζεται ως Πειραϊκός συντάκτης στην εφημερίδα “Αυγή” και ως δημοσιογράφος στο portokaliradio.gr. Σπούδασε πολιτική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. Εκεί είχε ενεργό συνδικαλιστική συμμετοχή μέσα από τις γραμμές του φοιτητικού σχήματος της Αριστερής Ενότητας. Διετέλεσε μέλος και γραμματέας στο Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος πολιτικής επιστήμης. Συμμετείχε στις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στην αναθεώρηση του Άρθρου 16, όντας πρόεδρος του μαθητικού συμβουλίου στο 4ο Λύκειο Πειραιά. Το 2007 οργανώνεται στη Νεολαία Συνασπισμού. Σήμερα είναι μέλος στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολάιας ΣΥΡΙΖΑ. Ιδρυτικό μέλος του Σχολείου Αλληλεγγύης Κερατσινίου. Συμμετείχε σε κινήματα αλληλεγγύης στον ευρύτερο Πειραιά αλλά και στις διαδικασίες του Αντιφασιστικού Συντονισμού Κερατσινίου-Δραπετσώνας.



Σιαϊλή Δήμητρα Υποψήφια Βουλευτής Αχαΐας
28 ετών, πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Πανεπιστημίου Πατρών, μεταπτυχιακή φοιτήτρια. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της έχει εργαστεί περιστασιακά σε διάφορους κλάδους (σερβιτόρα, voucher, τηλεφωνήτρια κλπ). Βρίσκεται σε αναζήτηση εργασίας στο αντικείμενό της.
Δραστηριοποιείται στο πεδίο των Δικαιωμάτων και ζητημάτων φύλου και αγωνίζεται στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Ανέπτυξε δράση στα κινήματα της γενιάς της (κίνημα πλατειών, ΕΡΤ, Δεκέμβρης, Άρθρο 16). Διετέλεσε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος στο Σωματείου Εργαζομένων ΚΤΕ-ΟΤΕ Αχαΐας. Μέλος του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Σταυρακάκης Χρήστος Υποψήφιος Βουλευτής Β’ ΠειραιάΓεννήθηκε το 1989 και μεγάλωσε στη Νίκαια. Ενεργός από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην ΚΝΕ όσο ήταν μαθητής με συμμετοχή στους μαθητικούς αγώνες. Το 2014 αποφοίτησε από τη σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών στο ΕΜΠ και παράλληλα εργάζεται επισφαλώς. Στα πρώτα φοιτητικά χρόνια,συμμετείχε ενεργά στην εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, και είχε ενεργή συμμετοχή σε όλους τους αγώνες στο Πανεπιστήμιο για την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας μέσα από την Αριστερή Ενότητα. Το Δεκέμβριο του 2013 στην ιδρυτική Συνδιάσκεψη της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ εκλέχθηκε μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου και της Γραμματείας του ΚΣ. Ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «Κόντρα στο Ρεύμα» 2 φορές στις δημοτικές εκλογές του 2010 και του 2014.

Τυροβολάς Στέφανος Υποψήφιος Βουλευτής Α’ Αθήνας
Είναι 29 ετών και μένει στα Εξάρχεια. Φαρμακοποιός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πατρών, εργάζεται σε φαρμακείο στην Ομόνοια. Μέλος της Νεολαίας Συνασπισμού από τα φοιτητικά του χρόνια και εκλεγμένο μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. Συμμετείχε στα κινήματα της τελευταίας δεκαετίας (εκπαιδευτικό κίνημα
'06-’07, κίνημα πλατειών, ΕΡΤ, αποστολή αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη).

Πηγή: neolaiasyriza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου