Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Δραγασάκης μετά τη σύσκεψη στο Μαξίμου: Διάλογος χωρίς τσαμπουκάδες, αλλά το μνημόνιο έχει λήξει (video)

"Δεν θα συνεχίσουμε την πολιτική της καταστροφής. Το μνημόνιο που υπήρχε έχει λήξει" τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης μετά το τέλος της σύσκεψης
στο Μέγαρο Μαξίμου, προσθέτοντας ότι "το κλίμα που εισπράττουμε από την Ευρώπη είναι πολύ θετικό. Δεν μιλάμε για τσαμπουκάδες αλλά για διάλογο".

Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε αντικείμενο την προετοιμασία της κυβέρνησης εν όψει της επίσκεψης του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς αύριο  και του προέδρου του Eurogroup, Γ. Ντάισελμπλουμ την Παρασκευή. Συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης.

"Η Ελλάδα από την Κυριακή το βράδυ είναι μια χώρα που έχει τις δικές της προτάσεις. Καταλαβαίνουμε πως και οι άλλες χώρες έχουν τις δικές τους προτάσεις, τα δικά τους κοινοβούλια και για αυτό μιλάμε για διάλογο και όχι για τσαμπουκάδες και αμοιβαίους εκβιασμούς" δήλωσε συγκεκριμένα.


Όσον αφορά την επικείμενη συνάντηση με τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι «θα του πούμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας, πώς η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο και η Ευρώπη θα γλιτώσει από μας, δεν θα χρειάζεται να μας δίνει χρήματα».

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις των αγορών, όπως την σημερινή μεγάλη πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου, την άνοδο των spreads, αλλά και την απειλή υποβάθμισης από την S&P, σχολίασε πώς "σε κάθε κυβερνητική αλλαγή και χάραξης νέας πολιτικής, οι αναταράξεις στις αγορές είναι αναμενόμενες".


Μιλώντας για τις τράπεζες ήταν καθησυχαστικός τονίζοντας ότι "μέλημά μας είναι η εύρυθμη λειτουργία των τραπεζών. Η κυβέρνηση δεν θα θίξει τα συμφέροντα των ιδιωτών μετόχων, είμαστε ανοιχτοί σε προτάσεις", πρόσθεσε ανακοινώνοντας ότι  έχει ήδη προγραμματισμένη συνάντηση με τους μετόχους της Eurobank, ενώ συναντήσεις θα γίνουν με όλες τις συστημικές τράπεζες..


Σχολιάζοντας  τις δηλώσεις των αρμόδιων υπουργών για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και των περιφερειακών αεροδρομίων, δήλωσε ότι «υπάρχουν αγορές και αγορές, επενδυτές και επενδυτές, αν κάποιοι είχαν επενδύσει λανθασμένα σε μία ιδιωτικοποίηση που δεν θα γίνει είναι φυσικό να αλλάξουν στρατηγική» και σημείωσε ότι «ετοιμάζουμε ένα κατάλογο επενδύσεων μεγαλύτερων και μικρότερων».


Σχετικά με τη στήριξη των ευπαθών πολιτών ξεκαθάρισε ότι σκοπός δεν είναι να θιγούν ΔΕΗ, ΟΤΕ και ΕΥΔΑΠ  «θέλουμε να τις στηρίξουμε αυτές τις επιχειρήσεις, δεν θα τις επιβαρύνουμε, η ενίσχυση των πολιτών θα χρηματοδοτηθεί από άλλες πηγές».



Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου