Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Η «Ελληνικό Α.Ε.» κλείδωσε το «Μουσείο Πολιτικής Αεροπορίας» - Εκδήλωση την Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου

Κινητικότητα παρατηρείται στο θέμα του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού. Ενώ η πώληση του χώρου δεν έχει ξεκαθαριστεί και η νέα κυβέρνηση προτίθεται να επανεξετάσει το ζήτημα, προ ολίγων ημερών η «Ελληνικό Α.Ε.» φρόντισε να αλλαχτούν οι κλειδαριές και να τοποθετηθούν στο χώρο αλυσίδες και λουκέτα, σύμφωνα με καταγγελία του Πολιτιστικού Κέντρου Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Το Δ/Σ του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α, «βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να καταγγείλει τη διοίκηση της "ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.", σχετικά με τις αιφνιδιαστικές πρωτοβουλίες - ενέργειες, που απαγορεύουν την πρόσβασή μας στο χώρο του πρώην Δυτικού Αεροδρομίου του Ελληνικού», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση μετά την άκομψη ενέργεια στην επί μία 25ετία έδρα του ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.
 
«Με την αιφνιδιαστική και ανεξήγητη αυτή απόφαση της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε» να αλλάξει κλειδαριές και να γεμίσει το χώρο με αλυσίδες και λουκέτα ακυρώνει το νόμιμο δικαίωμά μας για πρόσβαση στα περιουσιακά μας στοιχεία που βρίσκονται εκεί, καθώς και για πρόσβαση στα εκθέματα του «Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας», τα οποία είναι πάνω από 20.000 αντικείμενα ανεκτίμητης αξίας και μεγάλης ιστορικής σημασίας!», σημειώνουν από το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α.

Και προσθέτουν: «Η εμμονή της 'ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.' με αυτόν τον τρόπο, να εκδιώξει φορείς από τους παραπάνω χώρους (ενώ ακόμη δεν έχει εγκατασταθεί ο επενδυτής), έχει ως αποτέλεσμα την πλήρη εγκατάλειψη και στη συνέχεια έρχεται λεηλασία και κανιβαλισμός των εγκαταστάσεων. Ότι έγινε δηλαδή και σε άλλους χώρους και εγκαταστάσεις του πρώην  Αεροδρομίου Ελληνικού.

Επαναλαμβάνουμε πως, η παρουσία φορέων στους χώρους του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού, συμβάλει στην προστασία του χώρου αφενός, αλλά και των εγκαταστάσεων, η δική μας δε παρουσία ζωογονεί τις μνήμες μας και διασφαλίζει τα περιουσιακά μας στοιχεία.
 
Κατά συνέπεια, η στάση της διοίκησης της 'ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.', να επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στο να 'κόβει' και να βάζει αλυσίδες, με σκοπό τον αποκλεισμό μας από τα περιουσιακά μας στοιχεία, μόνο προβληματισμό δημιουργεί και αντικειμενικά συμβάλει στην εγκατάλειψη και στη συνέχεια την εισβολή των επιτηδείων που αποψιλώνουν και κανιβαλίζουν τις εγκαταστάσεις».

Το ΠΟΛ.Κ.Ε.Ο.Α. καταγγέλλει την 'ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.', και την καλεί άμεσα όπως αποκαταστήσει την πρόσβασή μας στο χώρο και οργανώνει:
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ κατά της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΝ Α.Ε.»
την ΤΕΤΑΡΤΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015, ώρα 11.00
στον ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΥΤΙΚΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ.

Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου