Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Ιδρύθηκε το 5ο Δημοτικό Σχολείο Βούλας!

Την ίδρυση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας αποφάσισε στην τελευταία του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.
 
Το νέο Δημοτικό θα είναι εξαθέσιο και η απόφαση για την ίδρυσή του ελήφθη μετά από σχετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας αλλά και την πρόταση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής.

Όπως αναφέρεται στη εν λόγω απόφαση η ίδρυση του νέου Δημοτικού έγινε «λόγω της πληθυσμιακής αύξησης του μαθητικού δυναμικού της Δημοτικής Ενότητας Βούλας την τελευταία δεκαετία».

Φυσικά, από την ίδρυση του σχολείου μέχρι τη λειτουργία του μπορεί να μεσολαβήσουν αρκετά χρόνια. Στην ουσία, η ίδρυση είναι μια πρώτη διοικητική πράξη που είναι απαραίτητη και δείχνει την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής να προχωρήσει.

Για να χτυπήσει όμως κουδούνι σε ένα σχολείο, πρέπει πρώτα να έχει βρεθεί χώρος για να χτιστεί, να έχουν βρεθεί οι πόροι για την απαλλοτρίωση του οικοπέδου και βέβαια για την ανέγερση του κτιρίου.

Όπως δήλωσε στο 3vita.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, Νίκος Βάσης, εκκρεμεί η έγκριση από το υπουργείο Παιδείας και αμέσως θα ξεκινήσει η αναζήτηση χώρου. Σημειωτέον, ότι το 5ο Δημοτικό Βούλας είχε ιδρυθεί και το 2005, όμως λόγω αδυναμίας υλοποίησής του, καταργήθηκε το 2014.

Το παράδειγμα του 3ου Γυμνασίου Λυκείου Βούλας που μένει επί χρόνια στα χαρτιά δείχνει ότι το βήμα της ίδρυσης ενός σχολείου από μόνο του δεν προεξοφλεί και τη λειτουργία του.

Πηγή: www.notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου