Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής κατά του τέως γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Αγγελάκα

Μετά από αίτημα για Εκτός Ημερήσιας Διάταξης Συζήτηση που κατέθεσαν οι παρατάξεις «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αττική-Ανταρσύα» και «180ο Μοίρες-η Αττική
αλλάζει πρόσωπο» πραγματοποιήθηκε εκτενής συζήτηση και λήψη απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου για το θέμα των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τα εργοστάσια καύσης Βιομάζας στο Μαρκόπουλου.

Θυμίζουμε ότι στη θετική απόφαση είχε  προχωρήσει ο τέως Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Αγγελάκας, παρά τις αρνητικές γνωμοδοτήσεις τόσο του Περιφερειακού Συμβουλίου, όσο και τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου της περιοχής και τις αντιδράσεις των κατοίκων της τοπικής κοινωνίας.

Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής, αλλά και μελών της Επιτροπής Κατοίκων της περιοχής.

Το κείμενο της σχετικής Απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εκφράζει την πολιτική καταδίκη του, στον απελθόντα Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής αναφορικά με τις αποφάσεις του περί έγκρισης Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για το έργο της κατασκευής εργοστασίων καύσης βιομάζας για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας στο Δήμο Μαρκοπούλου, σε αντίθεση με τις ομόφωνες αρνητικές γνωμοδοτικές αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και τις αντίστοιχες αρνητικές αποφάσεις του Δήμου Μαρκοπούλου.

Τέλος αποφάσισε τη νομική αντιμετώπιση των αποφάσεων αυτών με την άσκηση ένδικων μέσων».

Η παραπάνω απόφαση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Κατά ψήφισε η παράταξη «180ο Μοίρες-Η Αττική αλλάζει πρόσωπο», με τον Περιφερειακό της Σύμβουλο κ. Πάρη Ευαγγελίου να ψηφίζει υπέρ. Ενώ η παράταξη «Αττική» απείχε, πλην του Περιφερειακού της Συμβούλου Γιάννη Σμέρου, ο οποίος ψήφισε υπέρ.

Διαβάστε ακόμη:
 


Πηγή:  www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου