Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Σοκ !

της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Συγκροτήθηκε κυβέρνηση σε ένα 24ωρο αιφνιδιάζοντας ευχάριστα όχι μόνο για την ταχύτητα αλλά και για τη σύνθεση.

Αμέσως μετά την ορκομωσία με πολιτικό όρκο, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προσκύνησε τη μνήμη της Ιστορίας στην Καισαριανή, ενώ σε μια κορυφαία πράξη συμβολισμού είχαν πέσει ήδη τα κάγκελα στο κέντρο της Αθήνας.

Ακολούθησε το πρώτο μήνυμα ανυπακοής που έστειλε η Αθήνα στις Βρυξέλλες, δια του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, αναφορικά με τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Στη συνέχεια ταρακουνήθηκε το σύμπαν απο το ΟΧΙ του δημοφιλέστερου υπουργού Οικονομικών όλων των εποχών, στον θλιβερό υπαλληλίσκο των κορακιών, Ντάισεμπλουμ, ένα ΟΧΙ που θα μνημονεύεται για χρόνια, ως η απαρχή του big bang στο ευρωπαικό σκηνικό, με καταλυτικό παράγοντα την Ελλάδα.

Το ίδιο βράδυ η Νάντια Βαλαβάνη ξήλωνε τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι σύμφυτο με το ξεπούλημα της χώρας.

Το Σάββατο πλημμύρισε η Αθήνα απο χιλιάδες αντιφασίστες, κόντρα στο ναζιστικό σώου λίγο πιο δίπλα, και δεν άνοιξε ρουθούνι, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία των διαδηλώσεων δεν υπήρχαν ΜΑΤ.

Από την περασμένη Κυριακή που άλλαξε η ιστορία, όλος ο πλανήτης ασχολείται με την Ελλάδα, με όρους αβάσταχτα θετικούς για τα μέτρα ενός λαού που στα χρόνια της μνημονιακής βαρβαρότητας έδωσε νεκρούς, ταπεινώθηκε, ευνουχίστηκε, και δεν τολμά να πιστέψει ότι ένας πιτσιρικάς πρωθυπουργός, το παιδί της διπλανής πόρτας στην Κυψέλη, βγαλμένος όχι απο τους νταβατζήδες, αλλά απο την πραγματική κοινωνία στην οποία παραμένει πεισματικά ενταγμένος, αλλάζει τη μοίρα μας.

Αν δεν είναι το μετατραυματικό σοκ που παραλύει, τότε μάλλον παράγουμε περισσότερες ανατροπές, από όσες μπορούμε να καταναλώσουμε ...

από το facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου