Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γ.Σακελλαρίδης: Ήθελαν να μας εγκλωβίσουν σε στενά χρονικά πλαίσια να μη προλάβουμε τη διαπραγμάτευση

"Πρέπει να απαντήσει η ΝΔ σε τι αποσκοπούσε, είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Σαμαρά κινήθηκε με ένα χρονοδιάγραμμα, έτσι ώστε να εγκλωβίσει την επόμενη κυβέρνηση
σε στενά χρονικά περιθώρια και να μη της δώσει το χρόνο ούτε καν να σχηματισθεί.

Απλά δεν είχαν υπολογίσει πως η νέα ελληνική κυβέρνηση  θα κινούνταν τόσο γρήγορα", σημείωσε, μιλώντας στο Κόκκινο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αναφερόμενος στα δημοσιεύματα των διεθνών ΜΜΕ, αλλά και στις διαπιστώσεις του πρωθυπουργού από τις επαφές των τελευταίων ημερών στο εξωτερικό, από τα οποία προκύπτει πως η απελθούσα ελληνική κυβέρνηση έβαλε τα στενά χρονικά όρια για την διαπραγμάτευση, ο κ. Σακελλαρίδης έδωσε έμφαση στο θέμα, αλλά παράλληλα κάλεσε  σε συναίνεση τα κόμματα της αντιπολίτευσης:

"Αυτό που έχει σημασία, είναι  και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, μέσα από μια προσπάθεια να βγάλουμε από μια τελματωμένη κατάσταση την ελληνική οικονομία και την κοινωνία, να υπάρχει ένα κλίμα που να  δίνει τη δυνατότητα και στη νέα ελληνική κυβέρνηση να φέρει εις πέρας την εντολή του ελληνικού λαού. Ζητάμε συναίνεση να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας".


Ο κ. Σακελλαρίδης αναφερόμενος στους στόχους της κυβέρνησης στο εσωτερικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τόνισε:

"Υπάρχει μία κυβέρνηση, η οποία παρά τις πιέσεις που της ασκούνται,  φαίνεται απολύτως αξιόπιστη σε σχέση με την εντολή που πήρε από τον ελληνικό λαό. Το πρόγραμμα  που παρουσιάσαμε προεκλογικά είμαστε αποφασισμένοι να το εφαρμόσουμε, όχι από πείσμα, αλλά επειδή πιστεύουμε ότι με αυτό το τρόπο μπορούμε να δώσουμε την αξιοπρέπεια πίσω στον ελληνικό λαό, και με αυτή τη πολιτική να βάλουμε τέλος σε έναν παραλογισμό στην Ελλάδα και σε πολλές χώρες της ευρωζώνης. Κι αυτό να καταγραφεί ως θετικό από τον ελληνικό λαό και από τους λαούς της Ευρώπης.

Το περιβάλλον στο εξωτερικό δεν είναι απολύτως εχθρικό,υπάρχουν οι δυνατότητες να βρεθούν συγκλίσεις, αρκεί να υπάρχει βούληση και καλή διάθεση και από τους εταίρους.

Θα βρεθεί συμφωνία σε σύντομο χρονικό διάστημα, η οποία θα έχει μέσα στοιχεία που θα την καθιστούν αμοιβαία επωφελή, και για τις δύο πλευρές. Μια συμφωνία μεταβατική μέχρι το καλοκαίρι, κατά τη διάρκεια της οποίας η ελληνική κυβέρνηση θα δεσμευθεί ότι θα εφαρμόσει ένα εθνικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων, που θα χτυπά τη φοροδιαφυγή, θα διασφαλίζει περισσότερα έσοδα από τους κατέχοντες που δεν πλήρωναν τα προηγούμενα χρόνια, θα διασφαλίζει τη πάταξη της διαφοράς και της διαπλοκής κι έναν πιο αποτελεσματικό δημόσιο τομέα, όμως ταυτόγχρονα θα διασφαλίζει ένα πρόγραμμα που θα αντιμετωπίζει την ανθρωπιστική κρίση που είναι απόρροια της μνημονιακής πολιτικής".

Επίσης, σχετικά με την εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο που προανήγγειλε ο πρωθυπουργός, ο κ. Σακελλαρίδης υπογράμμισε: "
Καμία διάθεση ρεβανσισμού, αλλά ο κόσμος πρέπει να γνωρίσει το καθεστώς κάτω από το οποίο ενταχθήκαμε σε αυτές τις εξαιρετικά επιζήμιες και δυσμενείς για το λαό συμφωνίες. Το  χρονοδιάγραμμα θα ξεκινήσει σύντομα, μέσα από τις θεσμικές διαδικασίες του Κοινοβουλίου".

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου