Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου 2015

Γ. Χαρίσης: Η δίκαιη κατανομή πλούτου προτεραιότητα της κυβέρνησης και των εργαζομένων

"Η βελτίωση της θέσης των εργαζομένων θα προέλθει μέσα από τους αγώνες τους, από την ανάπτυξη της ταξικής πάλης, διότι η ταξική πάλη δεν καταργείται, ίσα ίσα που εντείνεται την επόμενη περίοδο", τονίζει , μιλώντας στο ΚΟΚΚΙΝΟ, ο γραμματέας της συνδικαλιστικής παράταξης ΜΕΤΑ, ο οποίος κάνει λόγο για δίκαιη κατανομή πλούτου από τη νέα κυβέρνηση.

"Λεφτά υπάρχουν σε ένα τμήμα της κοινωνίας, στους πλούσιους  που στην περίοδο της κρίσης αύξησαν τα κέρδη τους, άρα η πάλη για μια δίκαιη κατανομή του πλούτου, αποτελεί και προτεραιότητα της κυβέρνησης, αλλά και του συνδικαλιστικού κινήματος. Διότι τον πλούτο τον παράγουν οι εργαζόμενοι.

Και τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης δίνουν αυτό το τόνο, με την επαναφορά του αφορολόγητου, τις εξαγγελίες για την φοροδιαφυγή, το ασφαλιστικό που ενισχύεται με ένα μέρος του εθνικού πλούτου, αφού καταλήστευσαν τα ταμεία, για να αποκατασταθεί το ασφαλιστικό σύστημα", υπογράμμισε ο Γ. Χαρίσης.

Σχολιάζοντας τα πρώτα βήματα και τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, τόνισε: "Έχει αναπτερωθεί η ελπίδα των εργαζομένων, αυτό ενισχύει το φρόνημά τους για να μπορέσουν να διεκδικήσουν όσα έχασαν την μνημονιακή περίοδο.


Το συνδικαλιστικό κίνημα ενδιαφέρται για την πορεία της χώρας συνολικά, όχι μονο για τα επιιμέρους ζητήματα των εργαζομένων, διότι αν δεν λυθούν τα ζητήματα χρέους ή φοροδιαφυγλης, δεν θα επιλυθούν και τα επιμέρους ζητήματα των εργαζομένων, με πρώτιστο την ανεργία".

Χαρακτήρισε θετικότατη την επαναφορά της διαιτησίας, την οποία είχε καταργήσει η κυβέρνηση Σαμαρά, βάζοντας αυτούσια στα μνημόνια όσα ζητούσαν οι εργοδότες, ο ΣΕΒ και διάφοροι φιλελεύθεροι παράγοντες, και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν το αγωνιστικό παρόν την Τετάρτη 11/2, σε όλες τις πόλεις που διοργανώνονται συγκεντρώσεις"Ανάσα Αξιοπρέπειας".


Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου