Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Καμία μείωση σε μειώσεις μισθών σε ΔΕΗ και ΔΕΚΟ

Ανυπόστατα τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για μειώσεις μισθών σε ΔΕΗ και συνολικότερα στις ΔΕΚΟ, λόγω δήθεν μειώσεων των μισθών των Γ. Γραμματέων. Διαψεύδουν τα
δημοσιεύματα, τόσο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θαν. Πετράκος και οι κυβερνητικοί βουλευτές Ευγ. Ουζουνίδου, Δημ. Δημητριάδη και Ραχήλ Μακρή, όσο και ο Στ. Θεοδωρόπουλος, μέλος ΔΣ της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ.
 
Ο Θανάσης Πετράκος και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Μακεδονίας χαρακτηρίζουν πλήρως ανυπόστατες τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στα ΜΜΕ, ότι θα υπάρξουν μειώσεις στους μισθούς των στελεχών και των εργαζομένων στην ΔΕΗ και  στις υπόλοιπες ΔΕΚΟ, λόγω δήθεν μειώσεων των μισθών των Γ. Γραμματέων, και κάνουν σαφές πως "ουδεμία τέτοια σκέψη υπάρχει στην Κυβέρνηση, αντίθετα, η δέσμευση της Κυβέρνησης είναι να μην μειωθούν περαιτέρω οι μισθοί και οι συντάξεις".

Στην ανακοίνωσή του ο Σταμάτης Θεοδωρόπουλος, μέλος του ΔΣ της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ/ΚΗΕ κάνει λόγο για ψευδή δημοσιεύματα, τα οποία "είναι κατευθυνόμενα με σκοπό να δημιουργήσουν αρνητικές εντυπώσεις  στους εργαζόμενους για την κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση που όπως  όλα δείχνουν  μετά την ανάληψη των καθηκόντων της με την πολιτική της έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των εργαζομένων στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού".

Τονίζει δε, πως "με απεχθή και προβοκατόρικο τρόπο, επιχειρούν να διασπείρουν πανικό στις τάξεις των εργαζομένων και σε μια λογική αντιπολιτευτικής "στράτευσης" να επιτεθούν στη νεοσύστατη κυβέρνηση, η οποία από την πρώτη ημέρα της έδωσε λύση ταχύτατα σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούσαν τη  ΔΕΗ, με πρώτο το στάματημα  της πώλησης του ΑΔΜΗΕ και της Μικρής ΔΕΗ, αλλά και την άμεση άρση της πολιτικής επιστράτευσης των εργαζομένων στον Όμιλο ΔΕΗ και πλέον βρίσκεται σε τροχιά επανασύνδεσης των εταιρειών ΑΔΜΗΕ- ΔΕΔΔΗΕ με την μητρική Εταιρία ΔΕΗ ΑΕ έχοντας στόχο μια ΔΕΗ δημόσια - ενιαία και κάθετη στη λειτουργία της στην υπηρεσία του λαού, που θα κάνει πράξη την κοινή ωφέλεια, θα δώσει ρεύμα φτηνό στα λαό και τις ασθενέστερες τάξεις αυτού του τόπου, που θα στηρίζει ως βασικός μοχλός ανάπτυξης  μέσα από την ανασυγκρότησή της την εθνική οικονομία και σε πλαίσια τέτοια που θα βοηθήσουν τα μέγιστα σε μια κατεύθυνση αναγέννησης της  χώρας πάνω σε στέρεες - ακλόνητες βάσεις".


Επαναλαμβάνει δε, το βασικό και διαχρονικό αίτημα των εργαζομένων, για «Ρεύμα Φτηνό-ΔΕΗ για Το Λαό». 

Και καταλήγει: «Χαιρετίζουμε με ικανοποίηση  στην πλειοψηφία μας, εργαζόμενοι και  εκπρόσωποι των εργαζομένων, την έως τώρα θετικότατη πολιτική του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας  και του ίδιου του Υπουργού Παναγιώτη Λαφαζάνη, με την ειλικρινή υπόσχεση πως ό,τι γίνεται  με κατεύθυνση την καλυτέρευση της  ζωής  του καταπονημένου και βασανισμένου λαού  αλλά και τη διασφάλιση της περιουσίας του, όχι απλά μας βρίσκει σύμφωνους μα και συνοδοιπόρους  στο δρόμο επίτευξης αυτών των στόχων».

Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου