Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Η ΟΛΜΕ ζητεί ακύρωση αποφάσεων Λοβέρδου

Νέο αίτημα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας υποβάλλει το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ επισημαίνοντας σε σχετική ανακοίνωση ότι δεν κατανοεί
τους λόγους για τους οποίους αυτή η συνάντηση δεν έχει οριστεί ακόμη.

Την ίδια ώρα με υπομνήματά του ζητάει από το υπουργείο Παιδείας:

* Να επαναφέρει άμεσα και αναδρομικά από 22.3.2014 τη μισθοδοσία των 85 εκπαιδευτικών που διακόπηκε παράνομα και χωρίς διαπιστωτική πράξη μέχρι να επιλυθεί νομοθετικά και συνολικά το θέμα των διαθεσιμοτήτων.

* Να καταβληθούν άμεσα τα επιμίσθια, που καθυστερούνται από τον Νοέμβριο του 2014, στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε σχολεία του εξωτερικού. Όπως επισημαίνεται, η καθυστέρηση αυτή έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους εκπαιδευτικούς των συγκεκριμένων σχολείων, οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν βασικές τους υποχρεώσεις, ακόμα και τις καθημερινές τους ανάγκες.

* Να ανακληθεί υπουργική απόφαση του πρώην υπουργού Παιδείας, με την οποία εγκρίνονται κονδύλια για την παροχή υπηρεσιών σε στελέχη που ενάντια στις αποφάσεις του κλάδου πρωτοστάτησαν στην εφαρμογή της αξιολόγησης. Επίσης ζητάει την ανάκλησή της και την άμεση ακύρωση όλου του αντιεκπαιδευτικού νομοθετικού πλαισίου για την αξιολόγηση και την αυτοαξιολόγηση εκπαιδευτικών και σχολείων.

Τέλος, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητεί την κατάργηση σχετικής διάταξης, σύμφωνα με την οποία οι περιφερειακοί, διευθυντές Εκπαίδευσης, οι γενικοί ή ειδικοί γραμματείς, οι πρόεδροι ή διευθύνοντες σύμβουλοι οργανισμών τοποθετούνται κατ' εξαίρεση, μετά την αποχώρησή τους από τη θέση τους, ως σχολικοί σύμβουλοι.

Η ΟΛΜΕ θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύονται στελέχη που επιλέγονται με κομματικά κριτήρια από τον εκάστοτε υπουργό Παιδείας.

Την άμεση λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων και την αλλοίωση του εκπαιδευτικού αγαθού.

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου