Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Φοβού τους μικροαστούς και δη τους αριστερίζοντες!!!

 
Διαβάζοντας σχόλια, επικρίσεις, κινδυνολογίες , προβλέψεις και συμβουλές για τη (μακρόβια… άλλωστε) διακυβέρνηση της χώρας από τον Σύριζα, επανήλθαν στο μυαλό μου αναλύσεις για τη συμπεριφορά των μικροαστικών τμημάτων του λαού.
 
Κοινωνιολογικά, ο μικροαστός ανήκει στα χαμηλά και μεσαία στρώματα και καθορίζεται από την οικονομική του θέση στην ελεύθερη αγορά.
 
Ανήκει στην ενδιάμεση κοινωνική τάξη (ανάμεσα στην αστική και την εργατική) και χαρακτηρίζεται από πολιτική και ιδεολογική αστάθεια, από ατομιστική κοινωνική συμπεριφορά και στενές αντιλήψεις.
 
Ωστόσο υπάρχει ανάμεσά μας μια κατηγορία μικροαστού ιδιαίτερα επικίνδυνη.Ο εκ πεποιθήσεως αμετανόητος μικροαστός. Ο συγκεκριμένος μάγκας είναι απελπιστικά  ξερόλας και εκνευριστικά άβουλο άτομο χωρίς προσωπική άποψη.
 
Είναι αυτός που με καμάρι αναφωνεί: "εγώ την πάρτη μου κοιτάζω και να πάνε να γαμ... όλοι". Και φυσικά είναι συνήθως αυτός που τελικά κοιτάζει και κριτικάρει περισσότερο τι κάνουν οι άλλοι, παρά ο ίδιος. Ο σύγχρονος φραπεκαναπεδάκιας.
 
Σε περίοδο οικονομικής, ηθικής και πνευματικής κρίσης αποτελεί έναν ύπουλο αντίπαλο σε κάθε μεταρρύθμιση (χωρίς εισαγωγικά) για κοινωνική - οικονομική - εκπαιδευτική αλλαγή.
 
Το εμβατήριο "η Ελλάς ποτέ δεν πεθαίνει και ξανά στον... γκρεμό της  τραβά - τραβά - τραβά" ελπίζω να μην επαληθευτεί.

1 σχόλιο: