Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης εγκαινίασε τα γραφεία της (βίντεο)

Πλήθος  κόσμου έδωσε το «παρών» στα εγκαίνια των γραφείων της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης στο Ελληνικό (Τριπόλεως 43 και Ροδοπόλεως).
Μεταξύ αυτών και η αναπληρωτής  υπουργός Οικονονικών Νάντια Βαλαβάνη.  Πρόκειται για έναν λειτουργικό χώρο 170 τ.μ., που θα εξυπηρετήσει συνολικά τις ανάγκες της παράταξης.

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Συνεργασίας Χρήστος Κορτζίδης, στο σύντομο χαιρετισμό του, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους και εξέφρασε τη χαρά του για το νέο χώρο που απέκτησε η παράταξη.

Ανακοίνωσε πως άμεσα θα ξεκινήσουν οι δραστηριότητες στο χώρο και ανέφερε πως μετά από πρόταση της ομάδας παιδείας (σ.σ. της παράταξης) θα δημιουργηθεί ένας Όμιλος Προβληματισμού και Συζήτησης που θα αφορά εκπαιδευτικά ζητήματα.

Στη συνέχεια ο κ. Κορτζίδης έβαλε ως προτεραιότητα να ανοίξει και ένα δεύτερο γραφείο στη δημοτική κοινότητα της Αργυρούπολης.

Αναφορά έκανε στην κυκλοφορία της εφημερίδας της παράταξης (Εξ Ευωνύμων) που πρόσφατα κυκλοφόρησε ανακοινώντας πως αρχικά θα κυκλοφορεί κάθε δίμηνο
και βάζοντας στόχο, να γίνει μηνιαίο έντυπο.

Ο Χρήστος Κορτζίδης, αναφέρθηκε και στις πρόσφατες εκλογές. «Ανοίγεται μια δυνατότητα πράγματα τα οποία είχαμε παλέψει ως παράταξη  να τα κάνουμε πράξη. Το αμέσως επόμενο διάστημα θα φροντίσουμε να επαναδιεκδικήσουμε ζητήματα, για τα οποία δώσαμε σημαντικές μάχες», τόνισε.

Ο κ. Κορτζίδης έγινε ακόμα πιο συγκεκριμένος τονίζοντας πως το θέμα των ελεύθερων χώρων και φυσικά του αεροδρομίου στο Ελληνικό είναι στην κορυφή της ατζέντας. «Είναι ανοικτή μπροστά μας η δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου στο Ελληνικό» ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας πως η παράταξη της οποίας ηγείται θα παλέψει για το θέμα αυτό. «Μπορεί ο χώρος αυτός να αξιοποιηθεί προς όφελος των πολλών και όχι των ολίγων», δήλωσε ο Χρήστος Κορτζίδης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον «Καλλικράτη», θέμα για το οποίο η Δημοτική Συνεργασία είχε εκφράσει τις έντονες αν τιρρήσεις της. Αναφορά έγινε και γενικότερα στα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.


Η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο φλέγον ζήτημα του Ελληνικού.«Θα μιλήσουμε με έργα και όχι με λόγια» σημείωσε και ενημέρωσε για τα πρώτα δείγματα γραφής στο υπουργείο Οικονομικών, με το αίτημα για παραίτηση των μελών του ΤΑΙΠΕΔ. «Ξεκίνησε μια διαδικασία που θα καταλήξει στην απελευθέρωση του χώρου στο Ελληνικό» είπε με νόημα. «Θα φροντίσουμε να γίνει ένα υπόδειγμα εναλλακτικής και ήπιας ανάπτυξης. Ένας πνεύμονας ζωής», πρόσθεσε.



Από ένα σύντομο χαιρετισμό έκαναν οι Νάσος Σπυρόπουλος (επικεφαλής της παράταξης Ελληνικό-Αργυρούπολη Πρώτη Πόλη) και Δημήτρης Παπαγεωργίου (δημοτικός σύμβουλος της παράταξης  Ξανά η Πόλη Μπροστά), που ευχαρίστησαν για την πρόσκληση που τους έγινε και ευχήθηκαν για τα νέα γραφεία της Δημοτικής Συνεργασίας.



Πηγή: www.sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου