Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Forget it, Βόλφγκανγκ

της Κατερίνας Μπρέγιαννη

Έτσι απλά, σταράτα θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς ότι είπε, η ελληνική κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός δια στόματος του υπ. Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη στον ομόλογό του Β. Σόιμπλε κατά τη συνάντησή τους.

Ξεκάθαρα λοιπόν ο υπουργός Οικονομικών της χώρας στην κοινή συνέντευξή τύπου με τον γερμανό ομόλογό του είπε: «Δεν συμφωνήσαμε καν ότι διαφωνούμε!» αντιγυρίζοντας στον ομόλογό του που είπε την στερεότυπη ρήση σε διαφωνίες «συμφωνήσαμε ότι διαφωνούμε».

Ούτε καν σε αυτό δεν συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση και ορθώς γιατί το θέμα είναι με ποια οπτική επιλέγεις να σταθείς στα προβλήματα. Στατικά ή εξελικτικά και επειδή η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει το διάλογο, δεν εντέλλεται και αυτό ήταν μια μεγάλη νίκη στα σημεία της συνάντησης.

Ανατρέχοντας στο παρελθόν, αντίστοιχη συμπεριφορά, δύσκολα μπορεί να βρεθεί με τις γνωστές εθελόδουλες κυβερνήσεις των προηγούμενων χρόνων και την υποτελή συμπεριφορά που περιέφεραν στο εξωτερικό προσβάλλοντας κατάφωρα τον ελληνικό λαό.

Στο πρόσφατο πάντως, μόνο ένα Forget it, Giannis είχε λάβει η προηγούμενη κυβέρνηση όταν στις 16-04-2013 ο Γιάννης Στουρνάρας είχε θέσει το θέμα του κουρέματος του χρέους στον B. Σόιμπλε.


05.02.2015: Φωτογραφία του Στάθη Αποστολόπουλου
Σήμερα όμως γίνεται σαφές στους πάντες ότι η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται και ότι η Ε.Ε. λειτουργεί με βάση τους δημοκρατικούς θεσμούς. Υπενθύμισε εύστοχα ο υπουργός Οικονομικών ότι αν παρεκκλίνουμε από αυτούς, η γιγάντωση του ναζιστικού εκτρώματος δεν θα παραμείνει απειλή και αυτό σίγουρα είναι κάτι που δεν το επιζητά η Γερμανία.

Ακόμα και στην περίπτωση που η διαδικασία αυτή δεν αποδώσει τα αναμενόμενα, το σίγουρο είναι ένα, ότι η χώρα επανέκτησε την ολότητά της. Από τις 25 Ιανουαρίου και μετά λειτουργεί ξανά ως ανεξάρτητο κράτος, μιλώντας επί ίσοις όροις με τους εταίρους της.

Ο λαός της επανέκτησε την λαβωμένη του αξιοπρέπεια, που παρά τη βούλησή του, είχε απολέσει. Αυτό εκφράζεται στην κοινωνία και αρκεί μια βόλτα στους δρόμους για να το καταλάβεις. Έφυγε ο βραχνάς από πάνω μας και ξαναγίναμε κατά μία έννοια μια ολότητα, που διεκδικεί την αυτεξούσια ύπαρξή της. Καθαγιασμένη η έννοια του πατριωτισμού στην αριστερή συνείδηση απεκδύεται την επικίνδυνη καπήλευσή της από τους ακροδεξιούς και τους ναζήδες.

05.02.2015: Φωτογραφία του Στάθη Αποστολόπουλου
Και όπως ένας οικονομικός αναλυτής ανέφερε χθες, αφού κόπτονται τόσο πολύ για τον μέσο Ευρωπαίο φορολογούμενο που θα χάσει με ένα κούρεμα στο ελληνικό δημόσιο χρέος του 30%, ή του 40%, ας σκεφθούν πόσο θα κοστίσει στον ίδιο φορολογούμενο μια χώρα να αποφασίσει να φύγει από την ζώνη του Ευρώ. Όπως είπε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χθες στην ελληνική Βουλή, παρουσιάσαμε το πρόγραμμά μας τώρα είναι η σειρά των εταίρων μας να φέρουν τις προτάσεις τους.

Ήρθε η σειρά μας, τώρα, η κυβέρνηση το είπε, το Σύνταγμα το βροντοφώναξε, ο ελληνικός λαός ξαναβρήκε την αξιοπρέπεια και το ανάστημά του, η ιστορία δεν γυρίζει πίσω, και για όποιον δεν το κατάλαβε, ακόμα ήρθε η ώρα 2 χρόνια μετά να πούμε το δικό μας:

Forget it Σόιμπλε!
 

Χαρακτηριστικά αποσπάσματα video από την πολυπληθή αυθόρμητη συγκέντρωση στήριξης της ελληνικής κυβέρνησης στο Σύνταγμα (Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2015), τα οποία δημοσιεύτηκαν στα social media από το χρήστη vnousis και από το livemedia που μετέδιδε ζωντανά την διαδήλωση.




Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου