Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές Δηλώσεις: η δευτερολογία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα (video)

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να πετύχει στο όνομα όλων των ευρωπαϊκών λαών είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του, επισημένοντας πως "αύριο(σ.σ.Τετάρτη) στο Eurogroup δεν θα είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης που θα διαπραγματεύεται, αλλά ολόκληρη η Ελλάδα".

Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες που ανέλαβε η κυβέρνηση και την μεγάλη στήριξη του λαού που την περιβάλλει.
 

Όσοι επενδύουν σε αποτυχία της Ελλάδας να ξέρουν ότι εθελοτυφλούν. Μια ενδεχόμενη αποτυχία της κυβέρνησης θα ανοίξει το δρόμο μόνο στους εχθρούς της Δημοκρατίας, όχι σε όσους ανήκουν ήδη στην ιστορία, τόνισε ο κ. Τσίπρας.
Βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για την Ευρώπη αυτό που θα κριθεί είναι εάν η Ευρώπη θα μπορέσει να κρατήσει τη συνοχή της…

Δεν μπορούμε να γυρίσουμε από το Eurogroup με το κεφάλι σκυμμένο» δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

 
«Στο αυριανό Eurogroup θα βρίσκεται η Ελλάδα όχι ο Γιάνης. Βαρουφάκης. Μαζί μας θα είναι ο ελληνικός λαός που θα μας τραβά από το μανίκι να μην γυρίσουμε πίσω με το κεφάλι σκυμμένο» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

«Δεν διαπραγματευόμαστε το μνημόνιο αλλά τη δανειακή σύμβαση» είπε ο κ. Τσίπρας και τόνισε πως για πρώτη φορά στην ιστορία  της χώρας μια κυβέρνηση  πριν ακόμη λάβει ψήφο εμπιστοσύνης καλείται να διαπραγματευτεί ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα και δέχεται τόσους εκβιασμούς.

Ωστόσο είπε πως για πρώτη φορά μια κυβέρνηση έχει κερδίσει την πρωτοφανή ψήφο εμπιστοσύνης από τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού.

Η εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού είναι η μόνη μας στήριξη και έχουμε ευθύνη να τη διευρύνουμε, είπε και πρόσθεσε πως δεν  έχει ξαναγίνει Έλληνας Πρωθυπουργός να βρεθεί στην Αυστρία εν μέσω διαδηλώσεων συμπαράστασης του ελληνικού σκοπού.

Απευθυνόμενος δε στον κ. Σαμαρά ρώτησε εάν στο ΕΛΚ θα συζητήσει με την κ. Μέρκελ παράταση του ισχύοντος προγράμματος ή την εθνική θέση για ένα πρόγραμμα γέφυρα.

«Η ελληνική δημοκρατία δεν εκβιάζεται, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Δεν εκβιαζόμαστε, δεν εκφοβιζόμαστε από κανέναν, όσο έχουμε το λαό στο πλάι μας» πρόσθεσε.

Η μόνη παρένθεση που θα υπάρξει στην σύγχρονη ελληνική δημοκρατία -συμπλήρωσε- θα είναι αυτή των μνημονιακών χρόνων, που τελείωσε στις 25 Ιανουαρίου.



Πηγή: www.stokokkino.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου