Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Σχόλιο για το Πάρκο της 129ΠΥ


Όπως η χώρα μας είναι ελεύθερη χάρη στους αγώνες κάποιων ηρώων και εμείς μπορούμε να ζούμε ελεύθερα, έτσι και το Πάρκο της 129ΠΥ μάς αποδόθηκε να το χρησιμοποιούμε ελεύθερα χάρη στους αγώνες (video) των κατοίκων με επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο Ελληνικού (και στη συνέχεια Ελληνικού-Αργυρούπολης) Χρήστο Κορτζίδη.

Αυτούς τους αγώνες ο πρώην Δήμαρχος και οι δυο τότε επικαφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας του Δήμου Ελληνικού τους πλήρωσαν με δωδεκάμηνη πρωτόδικη δικαστική καταδίκη.

Εμείς οι κάτοικοι της Αγίας Παρασκευής χαιρετίζουμε την προσπάθεια του νέου δημάρχου να εξωραΐσει το χώρο και όχι να δημιουργήσει πάρκο από την αρχή, όπως αφήνει να εννοηθεί.

Το πάρκο όχι μόνο προϋπήρχε, αλλά και γίνονταν εκεί διάφορες εκδηλώσεις (παιδική χαρά, πανηγύρι Αγίας Παρασκευής, παιδικά πάρτυ, σχολικές εκδρομές, καλοκαιρινές προβολές της Κινηματογραφικής Λέσχης κλπ).


Κι επειδή η ζωή στην Αγία Παρασκευή δεν ξεκίνησε την ημερομηνία που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος δήμαρχος, ο στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός επιβάλλει να αναφέρονται και οι αγώνες-προσπάθειες των υπολοίπων και όχι να λέμε ότι τα δημιουργούμε όλα εμείς από το μηδέν.

Πολύ δε περισσότερο, όταν αυτοί οι αγώνες "τιμήθηκαν" από το ελληνικό κράτος και με ποινές φυλάκισης.



* κάτοικος Αγίας Παρασκευής και μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου "Πρόοδος"

Διαβάστε ακόμα:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου