Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Π. Φάληρο - Μερκουράκης: Ας εμπνευστούμε από την αγωνιστική παράδοση του λαού μας

Ολοκληρώθηκε ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Φάληρο υπό βροχή και με παρέλαση μόνο των σημαιοφόρων από σχολεία και σωματεία της περιοχής. Νωρίτερα προηγήθηκε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων Ηρώων από τοπικούς φορείς και πολιτικές δυνάμεις - ανάμεσα σε αυτούς και από την Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Παλαιού Φαλήρου.

Στεφάνι εκ μέρους της ΡΑΚ κατέθεσε ο επικεφαλής και δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Κώστας Μερκουράκης, ενώ από πλευράς της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Π. Φαλήρου, στεφάνι κατέθεσε το μέλος του συντονιστικού της οργάνωσης, Τάκης Καϊμάκης.


Αμέσως μετά την τελετή, ο επικεφαλής της Ριζοσπαστικής Αριστερής Κίνησης σχολίασε: «Η 25η Μαρτίου διδάσκει πως οι αγώνες για ελευθερία και αξιοπρέπεια μπορούν να είναι νικηφόροι. Κι αυτό μόνο όταν οι λαοί αποφασίσουν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους. Στη σημερινή συγκυρία, ο αγώνας αυτός είναι ξανά επίκαιρος και αναγκαίος. Ας εμπνευστούμε από την αγωνιστική παράδοση του λαού μας για να οικοδομήσουμε μια άλλη Ελλάδα και μια άλλη Ευρώπη».

Στην τελετή παρευρέθηκε και η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλλων και πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Κούβελα. Σε δηλώσεις της μετά την τελετή ανέφερε τα εξής: «Σήμερα τιμάμε το ιστορικό γεγονός της ελληνικής επανάστασης του 1821, που απέδειξε ότι όταν οι λαοί αποφασίζουν να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους , μπορούν να κάνουν το ‘αδύνατο’ δυνατό. Να σπάσουν τις λογικές των «μονόδρομων» και αποκτήσουν την ελευθερία και την αξιοπρέπεια τους.


Σε αυτό τον αγώνα μαζί με τον ελληνικό λαό, πρωτοστάτησαν χιλιάδες επώνυμες αλλά και ανώνυμες γυναίκες και η συμβολή τους ήταν αναντικατάστατη. Με τη πολύμορφη συμμετοχή τους στα πεδία των μαχών, στα στρατιωτικά συμβούλια, με τις θαρραλέες συμπεριφορές και θυσίες τους κατέκτησαν άτυπα την ισότητα στην πράξη και συνέγραψαν την ιστορία της επανάστασης μαζί με τους άνδρες.

Ο αγώνας του λαού μας για ανεξαρτησία , ελευθερία, αξιοπρέπεια, εξέπεμπε και τότε αλλά και σήμερα, πέρα από το τοπικό, ένα ευρωπαικό και οικουμενικό μήνυμα.


Σήμερα, σε νέες συνθήκες, ο αγώνας αυτός είναι επίκαιρος και όπως και τότε είναι και ευρωπαϊκός».


Πηγή: www.rak-pfalirou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου