Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Η ταινία "το Αυγό του Φιδιού" στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ Βούλας, την Παρασκευή 6 Μαρτίου

Η ταινία του Ingmar Bergman "το Αυγό του Φιδιού" θα προβληθεί την Παρασκευή 6 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο Αυτοδιαχειριζόμενο πρ. Κάμπινγκ της Βούλας.
 
Η προβολή γίνεται στο κτίριο που βρίσκεται δίπλα στην είσοδο των πεζών και η είσοδος είναι δωρεάν.

Σκηνοθέτης:
Ingmar Bergman
Πρωταγωνιστούν: Liv Ullmann, David Carradine, Gert Fröbe 

Υπόθεση:
Βερολίνο, 1923: O Άμπελ και η Μανουέλα (Αμερικανοεβραίοι) περιφέρονται σαν χαμένοι
σ’ ένα μεσοπολεμικό Βερολίνο γεμάτο απελπισία: η ανεργία, ο πληθωρισμός, η πείνα και η παρακμή πλαισιώνουν τη Γερμανία του Μεσοπολέμου.


Ένας ναζιστής γιατρός θα παρέχει δήθεν καταφύγιο στους δυο τους όταν σκάει το «Αυγό του Φιδιού», ο Εθνικοσοσιαλισμός που παρά την αποτυχία του πραξικοπήματος της Μπυραρίας (Μόναχο, Hitlerputsch) υποσκάπτει μεθοδικά τα θεμέλια της αστικής δημοκρατίας.


Στην μοναδική έντονα πολιτική ταινία του, ο Μπέργκμαν προσπαθεί να σοκάρει την κοινωνία και τον πολιτισμό προβάλλοντας εικόνες φρίκης και βίας - αποτελέσματα του «αυγού του φιδιού».

Ο τίτλος μας παραπέμπει στο νεογνό του φιδιού, εκείνο που αχνοφαίνεται μέσα από το κέλυφος, το οποίο η κοινωνία απλά παρατηρεί καθησυχασμένη, μέχρι να το επωάσει. Το φίδι πια, με τη σειρά του, θα την καταβροχθίσει…

Η μαύρη πραγματικότητα του Εθνικοσοσιαλισμού υπάρχει και η φωνή της αφύπνισης του Μπέργκμαν που μας καλεί για ακόμη μια φορά, είναι πιο επίκαιρη από ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου