Τρίτη 31 Μαρτίου 2015

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη: Έρχεται κάρτα χρήστη αθλητικών χώρων

Ουδείς θα χρησιμοποιεί πλέον τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, αν δεν είναι εφοδιασμένος με την «Κάρτα αθλητή».

Αυτή η διάταξη περιέχεται μεταξύ άλλων στον Κανονισμό Λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων του ΟΑΠΠΑ (Οργανισμός Αθλητισμού Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής) ο οποίος αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, είτε πρόκειται για χρήση αθηλτικών χώρων στο πλαίσιο προγραμμάτων μαζικού αθλητισμού του ΟΑΠΠΑ, είτε για χρήση μέσω των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται στον δήμο, είτε ακόμη για ελεύθερη χρήση των γηπέδων, η κάρτα θα είναι απαραίτητη.

Η σπουδαιότερη χρήση της κάρτας θα είναι η ιατρική πιστοποίηση που θα εξασφαλίζει στον κάτοχό της. Όπως τόνισε μάλιστα προς επίρρωση ο γιατρός του Ασκληπιείου, δημοτικός σύμβουλος των 3Β και μέλος του ΔΣ του ΟΑΠΠΑ, Νίκος Ψαλλίδας στη σχετική συνεδρίαση του ΟΑΠΠΑ, είναι κεφαλαιώδους σημασίας να δίνονται γνήσια και εμπεριστατωμένα ιατρικά πιστοποιητικά για αθλητική ικανότητα, καθώς μπορεί ακόμη και να σωθεί μια ζωή.

Το ερώτημα που ανακύπτει βεβαίως είναι κατά πόσο μπορεί να γίνει έλεγχος ταυτότητας στην είσοδο των γηπέδων, ποιος θα επιφορτιστεί με το έργο αυτό και τι θα προβλέπεται στην περίπτωση που κάποιος δεν διαθέτει την «κάρτα».

Ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα που τέθηκαν στο τελευταίο ΔΣ του ΟΑΠΠΑ τόνισε πως ο έλεγχος των καρτών θα ξεκινήσει μόλις προσληφθεί προσωπικό φύλαξης των αθλητικών χώρων.

Γιώργος Λαουτάρης

Πηγή: 3vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου