Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

Ελληνικό-Αργυρούπολη: Πρόσβαση στο μετρό για τους κατοίκους της Αγ. Παρασκευής

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Συνεργασίας Ελληνικού-Αργυρούπολης προχωρά το θέμα της σύνδεσης της συνοικίας της Αγίας Παρασκευής (Ελληνικό) με το Μετρό.

Αντιπροσωπεία της δημοτικής παράταξης αποτελούμενη από τον Χρήστο Κορτζίδη και τη Ροδή Γεωργακάκη συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Κώστα Ήσυχο ενημερώνοντάς τον για το ιστορικό και την ουσία του προβλήματος.

Ο κ. Ήσυχος συμφώνησε με το δίκαιο του αιτήματος και δεσμεύτηκε να κάνει από τη μεριά του, το συντομότερο δυνατόν, κάθε ενέργεια για την υλοποίησή του.

Η διάνοιξη διόδου-πεζοδρόμου που θα συνδέει τη γειτονιά της Αγίας Παρασκευής με το σταθμό του μετρό μέσω της Ελληνικής αεροπορικής βάσης, είναι ένα αίτημα που είχε διατυπωθεί για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2009, όταν ο δήμος Ελληνικού με δήμαρχο τον Χρήστο Κορτζίδη, με τη συμμετοχή φορέων και πλήθους κόσμου, άνοιξε ένα μέρος της αεροπορικής βάσης αποδίδοντας στους πολίτες ένα χώρο αναψυχής με υψηλό πράσινο.

Να θυμίσουμε πως το αίτημα είχε διατυπωθεί προς τους αρμόδιους φορείς και όταν στη διοίκηση του ενιαίου δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης βρισκόταν η Δημοτική Συνεργασία, πριν την έναρξη λειτουργίας των νέων σταθμών του Μετρό.

Δεν υλοποιήθηκε τότε λόγω αδιαφορίας της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


Πηγή: sinergasia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου